Search
Generic filters
Exact matches only

Dubai – ispita luxului şi oraşul viitorului

dubai

Îmginează-ţi că mâine dimineaţă ai putea să priveşti răsăritul de pe cea mai înaltă clădire din lume. Dubai înseamnă lux dus la exagerare. Tocmai de aceea a devenit una dintre cele mai faimoase destinaţii turistice din lume. Cu numeroase recorduri şi unicităţi, acest oraş proaspăt dezvoltat este locul ideal unde să îţi petreci concediul în această vară.

Obiective turistice

Burj al Arab

burj-al-arab-dubai_47990987

sursa foto: Romrodinka

 

Cunoscut neofical ca singurul hotel de 7 stele din lume, Burj al Arab este una dintre emblemele Dubaiului. Este construit în formă de velă pe o insulă artificială, având un interior colorat, decorat cu aur, marmură, catifea, taftă şi mătase.

Burj Khalifa

burj-khalifa-dubai_27136580

sursa foto: © Sophiejames

Dacă vizitezi Dubaiul, nu ai cum să nu observi cea mai înaltă clădire din lume. Burj Khalifa este un zgârie-nor, în formă de piramidă, cu o înălţime totală pe 828 m. În interiorul acestuia, se găsesc un hotel luxos, lifturi de mare viteză, un templu, zonă verde, restaurante şi apartamente. Există posibilitatea de a urca în vârf, deci îţi recomandăm să nu ratezi această şansă.

Insula The World

insula the world

sursa foto: Capereed

Acest ansamblu de insule artificiale mici a fost creat de om pentru a evidenţia luxul pe care şeicii ş-il permit. Observat de sus, arată precum pământul desfăşurat, cu ţări şi continente la scară redusă.

Atlantis Resort & Hotel

atlantis-resort-hotel-dubai_63772573

sursa foto: © Oleg Zhukov

Tot un ansamblu luxos creat pentru distracţie. Localizat pe una dintre braţele insulei artificiale Palm Jumeirah, acest resort oferă tot ce ai nevoie pentru relaxare şi distracţie. Atlantis Resort & Hotel are restaurante, piscine, cluburi de noapte, plaje, un centru fitnes, camere de hotel luxoase şi un centru business.

Muzeul Dubai

muzeu-dubai_33376036

sursa foto: © Casadphoto

În interiorul muzeului poţi să descoperi o mare parte din istoria Dubaiului. Vei putea admira o colecţie impresionantă de hărţi vechi ale oraşului, artefacte din mine, instrumente muzicale, case tradiţionale arabe, arme letale şi diferite obiecte utilizate la pescuit, scufundări şi comerţ.

Timp Liber

Dubai nu este destinaţia unde să te plictiseşti. Există atâtea posibilităţi de petrecerea timpului liber, încât îţi trebuie câteva zile bune să explorezi măcar o parte din toate ofertele. Dacă vrei să schiezi în deşert, poţi să încerci părtia de schi închisă, poţi să te aventurezi pe mare, să ai o după masă relaxantă la fântâna arteziană acompanită de muzică, să încerci toboganele din Wild Wadi Waterpark, să admiri staţiunea de la înălţime dintr-un balon cu aer sau să te aventurezi într-un safari în deşert.

Shopping

Cel mai mare centru comercial de tip mall se găseşte în Dubai. Cu peste 1000 de magazine, restaurante şi cafenele, The Dubai Mall este locul perfect pentru împătimiţii de cumpărături. Totuşi, în Dubai sunt mult mai multe mall-uri, iar competiţia dintre acestea au făcut ca preţurile să fie accesibile pentru toată lumea.

Viaţa de noapte

Viaţa de noapte este animată de numeroasele baruri şi cluburi prezente în staţiune, unele mai luxoase şi mai extravagante decât altele. Distracţie ţine doar până la 03:00 dimineaţa, iar pentru a avea acces trebuie să ai minim 21 de ani. Unele cluburi lasă clienţii care au minim 25 de ani. Poţi avea ocazia să vezi cântăreţi sau trupe celebre care fac show adevărat.

Gastronomia

Oraşul Dubai oferă o gamă largă de restaurante, unde poţi încerca preparate din majoritatea bucătăriilor lumii. Cele mai bune restaurante se găsesc în interiorul hotelurilor, acestea fiind printre singurele care pot oferi băuturi alcoolice la masă.

Informaţii utile

Cea mai bună perioadă în care să vizitezi Dubaiul este între Octombrie şi Mai, când temperaturile nu depăşesc 34 de grade Celsius.

Limba oficală este araba, dar engleza este destul de bine vorbită.

Pentru a intra în ţară ai nevoie de un paşaport valabil încă minim 6 luni. Viza de intrare o primeşti la aeroport.

Este recomandat să ai o îmbrăcăminte cât mai decentă, mai ales în interiorul oraşului.

Cazare

În Dubai, posibilităţile cazare se ridică la renumele oraşului. Astfel, dacă vrei să ai parte de o vacanţă de vis îţi recomandăm Hotel Melia Dubai 5*, Hotel Four Points Sheraton 4*, Hotel Hilton Dubai Creek5* sau Hotel Golden Sands Dubai 3*. Preţurile sunt stabilite în funcţie de perioada în care alegi să vizitezi Dubaiul şi de localitatea din care pleci.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *