Search
Generic filters
Exact matches only

Campania umanitara si primii pasi pentru integrarea MIACN in circuitul AIMS

Runners Club dedică cea de a V-a ediție a Maratonului International AROBS Cluj-Napoca (MIACN) cauzei copiilor diagnosticați cu insuficiență renală cronică, dependenți de dializă și aflați in grija Asociației pentru Empatie și Solidaritate ”Claudia Safta”. Campania, prin intermediul căreia organizatorii vor să obțină sprijinul comunității pentru acești pacienți, a fost lansată, in 7 martie, la „Crosul Divelor”, un eveniment ce a reunit 400 de alergătoare.

 In paralel, Runners Cub face primele demersuri pentru integrarea MIACN in rețeaua internațională de concursuri sportive AIMS (Asociatia Maratoanelor Internationale și a Curselor Lungi), odată cu aprobarea traseului de către Primăria Cluj-Napoca.

 ”Intenția Runners Club este de a crește anual nivelul competiției și ne dorim ca in viitorul apropiat să omologăm traseul și să ne putem inscrie in circuitul internațional de evenimente de alergare al AIMS. Această recunoaștere ar inscrie Maratonul International AROBS Cluj-Napoca in lista evenimentelor de alergare recomandate de AIMS, alături de cele mai mari competiții de profil din lume. In plus, Runners Club ar beneficia de know-how-ul pus la dispoziție de AIMS și de numeroase mijloace de promovare internațională. Această omologare se poate obține doar cu sprijinul autorităților locale, care ne pot garanta rezervarea traseului pentru competiție, an de an.’‘ Horațiu Morar, Directorul Maratonului International AROBS Cluj-Napoca, președinte Runners Club.

 Traseul probelor tehnice măsoară 10,55 km și va fi parcurs o dată de fiecare membru al ștafetei, de 2 ori de către semimaratoniști și de 4 ori de alergătorii de la maraton. Limita de timp este de 5 ore și  30  de minute pentru maraton, 3 ore pentru semimaraton și 4 ore 30 minute pentru ștafetă.

Circuit probe tehnice:

START: Cluj Arena- Splaiul Independenței- strada George Coșbuc- strada Cardinal I. Hossu- strada  Emil Isac- strada Gheorghe Sincai- strada Napoca- Bulevardul Eroilor – INTOARCERE- Bulevardul Eroilor – strada Napoca- strada Gheorghe Sincai- strada Emil Isac- strada Cardinal I. Hossu- strada George Coșbuc-Splaiul Independentei – strada George Barițiu- INTOARCERE- strada  George Barițiu – Splaiul Independentei- Pod Napoca- strada 1 Decembrie 1918- INTOARCERE- strada 1 Decembrie 1918- Pod Garibaldi – Splaiul Independenței, SOSIRE: Cluj Arena.

Traseul Crosul BT masoară 6 km și va fi parcurs o singură dată de toți participanții.

 Circuit Crosul BT:

START: Cluj Arena- Splaiul Independenței- strada George Coșbuc- strada Cardinal I. Hossu- strada George Barițiu- INTOARCERE- strada  George Barițiu –  Splaiul Independentei – Pod Napoca – strada 1 Decembrie 1918 – INTOARCERE – strada 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – Splaiul Independentei, SOSIRE: Cluj Arena.

Cauza socială Maratonul International AROBS Cluj-Napoca

 Impreună cu Fundația Comunitara Cluj, Runners Club a lansat o campanie de strangere de fonduri pentru cauza copiilor și tinerilor afectați de insuficienta renala cronica și dependenți de dializă. Primii 10 alergatori care se implică in campanie și mobilizează 500 de lei primesc o participare gratuita la Maratonul International AROBS Cluj-Napoca. Cei care doresc să doneze pot găsi detalii pe site-ul competiției: http://maraton-cluj.ro/ro/cauza-sociala.

Despre Maratonul International AROBS Cluj-Napoca:  maraton-cluj.ro

Maratonul International AROBS Cluj-Napoca este o competiție sportivă cu un nivel tehnic ridicat, dedicată comunității sportive internaționale. Gandit de la prima ediție ca o manifestare sportivă menită să reunească intr-o competiție deschisă alergători profesioniști și amatori din țară și străinătate, maratonul a devenit un eveniment simbol care definește orașul Cluj-Napoca ca oraș sportiv european. Maratonul International AROBS Cluj-Napoca face parte din programul de evenimente sportive organizate sub egida Runners Club in 2015, prin care asociația promovează in randul publicului larg un mod de viață sănătos prin practicarea alergării sportive.

Despre Runners Club: runnersclub.ro

Runners Club este o asociație sportivă care promovează alergarea ca sport de masă prin evenimente sportive de amploare: concursuri de alergare, cros-uri și maratoane. Asociația organizează gratuit și periodic sesiuni de alergare și antrenament pentru alergătorii din Cluj-Napoca, ți acțiuni de educație sportivă menite saă crească gradul de conștientizare al publicului larg asupra beneficiilor fizice și psihice ale alergării.

 Programul de evenimente Runners Club din 2015 cuprinde 14 manifestări sportive in toată țara: Maratonul International AROBS Cluj-Napoca, Crosul Companiilor Alba-Iulia, Brașov, București, Cluj-Napoca, Oradea, Targu-Mureș, Crosul Divelor, Crosul de Noapte ediția de primavară și toamnă, Crosul Hoia, Crosul Faget și Color Run Cluj-Napoca.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *