[Cluj] Profesioniștii României susțin dezvoltarea tinerilor

Începând de astăzi, 27 aprilie 2015, tinerii din Cluj Napoca (deopotrivă liceeni și studenți) sunt așteptați să ia parte GRATUIT la Conferintele practice pentru tineri BookLand Evolution, un proiect cultural inovator care încurajează performanța și promovează adevăratele valori în rândul tinerilor.

Conferințele se vor desfășura de luni până vineri (27-30 aprilie), în intervalul orar 15:00-17:00, la Casa de Cultură a Studenților și vor aduce pe scenă profesioniști consacrați, tinerii având accesul gratuit în sală:  Luni, 27 aprilie: Cătălina Cocan (Profesor de limba engleză), Florin Somodi (Vicepreședinte @ JCI ), Raluca Mureșan (Coach & Owner @ Entuziasm.ro); Marți, 28 aprilie: Flavius Balauca (Trainer @ AIESEC), Călin Biriș (Trainer și consultant Marketing Online, Digital Director @ Loopaa), Gabriela Popescu Gorgan (Make-up artist), Ovidiu Oltean (Public Speaker & Public Speaking Coach); Miercuri, 29 aprilieMihai Goțiu (Jurnalist, Scriitor, Activist de mediu), Ionuț Caras (Actor, Lector univ.drd.@ Facultatea de Teatru și Televiziune), Cristina Rigman (Director Executiv al Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat), Iulia Manda (Coordonator @ Incubator107 Cluj); Joi, 30 aprilie: Eva Crișan (Actriță), Sebastian Paic (Președinte @ Asociaţia Zestrea), Raluca Culda (Trainer, Career Coach, Founder Ready4Career).

Gazda evenimentului va fi Denise Duduiala – Presedinte @ AIESEC Cluj-Napoca.

”Este puțin ciudat să vorbesc despre “tinerii de astăzi” pentru că și eu mă consider tânăr. De fapt, tinerețea este o stare de spirit, la fel ca și copilăria, pe care putem să o purtăm în atitudinea noastră toată viața. Cu toate acestea „tinerii” de acum au șanse mult mai mari decât am avut eu, să-și urmeze și implementeze visele antreprenoriale, începând chiar din liceu sau facultate, dacă au părinții, anturajul și mediul potrivit. Informația este foarte ușor de accesat, mentorii sunt mai ușor de abordat și găsit, evenimentele pentru “cei cu vise și ambiție” se înmulțesc și mă bucur enorm să fac parte din această mișcare. Cred că orice inpuls care să arate o direcție pozitivă și optimistă este foarte bine venit și de aceea salut inițiativa BookLand Evolution.”, a declarat Călin Biriș.

”Trăim într-un moment al istoriei caracterizat de inovație,dinamism și adaptare. Tehnologia și implicit realitatea economică, așa cum o ințelegeau cei care au pus bazele primelor sisteme educaționale, sunt total diferite. Tinerii din generația Y, Z și cei care vin după ei vor trăi într-o lume pe care noi cu greu ne-o putem imagina acum. Și cu toate astea, sistemul educațional pe care îl folosim ar trebui să îi pregătească pentru aceea lume. Crezul meu este că suntem datori, ca societate și individual ca părinte/profesor/consilier, să muncim pentru reușita acestor generații prin a înțelege și a ne adapta la realitatea economică actuală și a le oferi ghidarea de care au nevoie pentru a-și găsi drumul în viață. Cred cu tărie că aici putem lăsa cea mai importanta moștenire pentru viitor. Reușita lor va fi și reușita noastră. Eșecul lor va fi doar eșecul nostru.’”, spune Raluca Culda.

Caravana Conferințelor practice BookLand Evolution se va deplasa apoi în alte 5 orașe din țara, poposind timp de o săptămâna în fiecare. Următorul oraș din itinerariu este Baia Mare.

Prima parte a Conferințelor (sesiunea de primăvară) se va încheia în vară după 60 zile iar cea de-a doua parte (sesiunea de toamnă) are aceeași durată (21 septembrie – 4 decembrie); în total, peste 1.000.000 liceeni și studenți din 23 orașe sunt invitați să descopere soluții pentru viitorul lor profesional și să își lărgească orizontul de cunoștințe mulțumită experiențelor și ideilor împărtășite de cei peste 800 profesioniști consacrați, care se vor alătura BookLand Evolution de-a lungul anului 2015.

BookLand Evolution le pune la dispoziție liceenilor încă o surpriză: este vorba de platforma online www.inPractica.ro, prin care au acces la programe de practică, internship, traineeship, part-time jobs și voluntariat în companii sau organizații din România.

Parteneri locali: Casa de Cultură a Studenților, AIESEC, Asociația Reciproca, Create.Act.Enjoy, PRO VOBIS, Incubator107 Cluj, Bună Dimineața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.