Cel mai des când realizăm că simptomele cu care ne confruntăm reprezintă, în sine, o gripă, prima reacție pe care o avem este să căutăm medicamentele necesare pentru a ne pune înapoi pe picioare.
Cu toate acestea, la un moment dat în viața noastră, vom căuta diverse alternative naturale (implicit cele făcute în casă), pentru a ne trata de gripă și răceală. La scurt timp, ne-am putea da seama că aceste remedii naturale au un nivel ridicat de încredere, dat fiind faptul că nu doar ajuta la ameliorarea simptomelor, însă nu dețin niciun fel de efecte secundare. Acestea fiind spuse, unul dintre cele mai căutate remedii pentru gripă este ghimbirul.
Ghimbirul, remediu natural pentru gripă
Grație componentelor sale active din gingerol și shogaol, ghimbirul ajută la ameliorarea simptomelor comune de gripă, cum ar fi durerea în gât, nasul înfundat, durerea de cap sau tusea uscată. Caracterul anti-bacterian și anti-inflamator al plantei contribuie la rolul său eficient în lupta împotriva durerii, iritațiilor sau a disconfortului predominant.
În plus, având în vedere faptul că oricare din componentele sale active acționează, în principal, în stomac și în intestine, ghimbirul contribuie la prevenirea indigestiei și restaurarea apetitului pacienților cu gripă. O singură cană fierbinte de ceai de ghimbir poate încălzi stomacul și plămânii, stimulând apetitul.
Ghimbirul este recunoscut în calitate de soluție la tratarea gripei, deoarece ușurează problemele respiratorii. Proprietățile sale expectorante contribuie la restabilirea bunei funcționări a sistemului respirator. Drept antioxidant impunător, ghimbirul stimulează transpirația, care la rândul ei contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Acest lucru ajută, în ultimă instanță, la prevenirea infecțiilor.
Cum să tratăm gripa cu ghimbir
Una dintre cele mai eficiente metode de tratare a tusei uscate și a gripei este de a realiza un ceai proaspăt de ghimbir, respectiv:
- Se amestecă 1/8 linguriță de ghimbir proaspăt cu suc stors dintr-o jumătate de lămâie;
- Combinația se fierbe într-un vas cu o cană de apă;
- Se toarnă într-un pahar timp de 5 minute;
- Se adaugă o lingură de miere.
O altă rețetă utilizată adesea pentru problemele respiratorii cauzate de gripă este ghimbirul făcut în abur, astfel:
- Se prepară un bol cu vapori de apă, timp în care se taie câteva felii de ghimbir proaspăt;
- Se adaugă feliile în apă;
- Se ia un prosop curat pe care îl aplici pe capul tău și pe suprafața bolului, pe tot timpul procesului de inhalare.
Este foarte important să te asiguri că ai lăsat suficient spațiu între fața ta și bol. Adițional, o idee foarte bună constă în a amesteca ghimbirul cu miere și lămâie, dat fiind faptul că aceste ingrediente combinate contribuie la tratarea tuturor simptomelor de gripă sau răceală.