logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Importanța zilei de azi: 18 Februarie

  • În 1929  a fost anunțată prima ceremonie de decernare a Oscarurilor împreună cu filmele și actorii nominalizați. Ceremonia a avut loc 3 luni mai târziu în mai, printre câștigători aflându-se filme precum Wings sau  actori cum ar fi Emil Jannings, căștigător pentru cel mai bun actor în rol principal masculin sau Janet Gaynor pentu cel feminin.
  • Anul 1953 aduce o premieră la nivel mondial în lumea cinematografică. Primul film 3D a rulat la data de 18 februarie și a purtat numele de „Bwana Devil”, acțiunea filmului desfășurându-se în Uganda în jurul construcției primei linii ferate de pe pământul african.
  • Pe 18 februarie 1564 se stinge din viață Michelangelo, care a fost un cunoscut pictor, sculptor, achitect, poet și inginer italian. A fost, alături de Leonardo da vinci, cel mai important artist al perioadei de vârf a Renașterii italiene. Până să devină un pictor celebru era deja un cunoscut și apreciat sculptor. El a fost cel care a pictat Capela Sixtină din Vatican, dar și La Sacra Famiglia, care se află acum în Florența.

Citește in fiecare zi despre importanta zilei de azi !

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *