logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Importanța zilei de azi: 27 Februarie

  • Ivan Petrovici Pavlov a devenit celebru în urma unui experiment în care a studiat pentru prima dată condiționarea clasică. El a observat faptul că atunci atunci când căinelui i se dă de mâncare, acesta începe să saliveze. Experimentul a presupus faptul că înainte de hrănirea câinelui său, Pavlov să aprindă întotdeauna un bec. Acest lucru se întâmpla în fiecare zi până când câinele s-a obișnuit cu acest program, iar după aceea numai aprinderea becului îl făcea pe acesta să saliveze chiar dacă nu primea mâncare. Acesta a avut un aport în crearea unor teorii sociale și psihologice și chiar a primit premiul Nobel.
  • În 1998, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a  acceptat propunerea prin care se încheia preferința pentru bărbați la tron. Astfel, dacă o femeie se năștea prima, aceasta putea să acceadă la tron chiar dacă mai târziu se năștea în familie un băiat.
  • În 1997, divorțul a devenit legal în Irlanda. Deși era interzis încă din 1937, a devenit legal după ce în ultimii ani tot mai multe divorțuri au fost pronunțate de către Curțile Naționale. Totuși, cuplurile pot obține divorțul doar după 4 ani de la separare.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *