Search
Generic filters
Exact matches only

[Interviu] Eduard Ebinca – despre Burger House și piața burgerilor din Cluj-Napoca

burger house

Burgerii sunt cunoscuți datorită globalizării produse de Statele Unite ale Americii, deși forme incipiente se găseau chiar și în Roma Antică. Originea acestui preparat este contestată și din cauză că pâinea și carnea prăjită existau în aproape toate țările, doar că nimeni nu i-a dat preparatului compus un nume exact. Lăsând la o parte controversele existente, trebuie să recunoaștem că burgerii sunt buni, iar în multe localuri sunt chiar excepționali. Aici nu vorbesc de preparatele marilor lanțuri de fast-food din lume, ci de cele care sunt preparate în localuri specializate, care își pun propria amprentă și care nu folosesc semipreparate sau amelioratori pentru un gust mai bun.

De curând, în Cluj-Napoca, și-a făcut apariția Burger House, un local specializat pe burgeri, unde conceptul de natură este perfect integrat în experiența oferită clienților. Eduard Ebinca, cel care este responsabil de crearea și implementarea conceptului, a reușit să transpună într-un burger unic ceea ce a experimentat în călătoriile sale în întreaga lume. Iar astăzi, ne-a oferit un interviu în care ne explică ce înseamnă un burger adevărat și care sunt planurile de dezvoltare al localului.

Ai călătorit mult din cauza serviciului pe care l-ai avut. Unde ai mâncat cei mai buni burgeri?

Da, am călătorit mult și am vizitat numeroase țări. Job-ul avut mi-a oferit posibilitatea să încerc mâncare tradițională și preparate foarte cunoscute chiar în locurile în care acestea au fost preparate pentru prima dată, iar majoritatea sunt chiar delicioase. Dar ca să revin la întrebarea ta, cei mai buni burgeri pe care i-am mâncat au fost preparați de două lanțuri foarte mari din America, respectiv Noua Zeelandă. Inspirația mea au fost, însă, restaurantele locale, acolo unde rețetele nu sunt tipizate și bucătarul își aduce propriul aport.

Ce te-a determinat să deschizi un local specializat pe burgeri? Crezi că piața din Cluj-Napoca nu acoperă sau nu oferă burgeri de calitate doritorilor?

Piața din Cluj-Napoca acoperă o foarte mare parte a cererii din acest domeniu, 90% dintre pub-uri și bistrouri au cel puțin un burger în domeniu. Însă, acestea nu dispun de materiile prime necesare pentru un burger adevărat. Ce m-a determinat pe mine să deschid în Cluj-Napoca un local specializat pe burgeri este faptul că știam că produsele noastre vor fi diferite față de ceea ce este pe piață în acest moment.

Cum arată un burger perfect?

burger house

Burgerul perfect, din punctul meu de vedere, este cel pe care poți să îl consumi fără să trebuiască să bei ceva între timp. Acesta trebuie să fie suculent și să te facă să salivezi. Sunt burgeri pe care simți atunci când îi înghiți și sunt burgeri din care vrei mai mult.

Care este conceptul din spatele Burger House?

Burgerii sunt percepuți ca mâncare de tip fast food, cu mult calorii și ingrediente semipreparate. Însă, noi am încercat să venim cu o altă abordare și cu ingrediente naturale. Conceptul nostru este unul care vine în avantajul clienților noștri, cu un design inspirat din natură și cu mâncare care să fie doar fast. Clienții care consumă burgerii Burger House în limitele normale nu simt nici un efect negativ asupra organismului.

De ce crezi că burgerii Burger House sunt mai speciali? 🙂

burger house

Plusul nostru față de competiție este că noi avem un background destul de stufos în ceea ce privește burgerii. Iar ceea ce am gustat și experimentat în călătoriile mele am încercat să aduc la Cluj-Napoca. Burgerul nostru este diferit și datorită faptului că este suculent, construit foarte bine ca și raport chiflă/legume/sos/carne și este un burger proaspăt. Ingredientele noastre nu sunt supuse niciunui proces de conservare și, de asemenea, nu sunt congelate. Totul este în stare naturală, fără a fi adăugați conservanți și E-uri.

Care sunt planurile de viitor pentru Burger House?

Planurile noastre de viitor includ un meniu mai elaborat și sosuri noi în meniu. Pe lângă acestea, în curând o să pornim și serviciul de delivery, pentru a putea oferi burgeri și celor care sunt la lucru sau celor care au poftă de un burger, dar nu pot să vină până la locația noastră. De asemenea, noul meniu va include un preparat mai premium și posibilitatea de a crea un preparat după propriile dorințe din ingredientele afișate.

Cât este de dezvoltată piața burgerilor în România și Cluj-Napoca?

burger house

În ultimii 2 ani, consumul de burgeri a crescut foarte mult, deși în Cluj-Napoca nu este încă atâta de dezvoltată piața. Orașul cu cel mai mare consum este în continuare București, care s-a dezvoltat extraordinar de mult într-un an de zile. Probabil acest lucru este influențat și de faptul că în afara capitalei, distribuitorii și furnizorii pe acest domeniu sunt puțini.

Care a fost sau încă mai este cel mai mare impas pe care l-ai întâlnit?

Cel mai mare impas este că acest concept nu este foarte dezvoltat în Cluj-Napoca și găsirea materiei prime de o calitate înaltă este aproape imposibilă. Cei care ar trebui să furnizeze materia primă nu au încă experiența necesară ca să ofere ceea ce căutăm noi.

Cât este de greu unui tânăr să se afirme ca și antreprenor?

Cred că este foarte greu dacă nu ai experiență anterioară, deoarece te vei lovi de lucruri noi, vei întâlni situații noi și vrei avea o presiune foarte mare pe umeri. Trebuie să ai un psihic foarte tare, mai ales că atunci când intri în horă cu un buget de care știi că nu te poți lipsi, vei întâmpina multe dificultăți. Pe de altă parte, vei munci nonstop și vei avea multe categorii unde nu vei fi apreciat ca și domeniu. Munca nu se termină la ora 5 și nici nu ai o uniformă pe care să o dai jos la finalul programului. Ajungi să te lovești de realitate și se adevăratele probleme ale unui business.

Nu vrei să ne spui care sunt ingredientele secrete din deliciosul sos făcut de voi? 🙂

Chiar dacă ingredientele sunt oarecum secrete, pot să le împărtășesc cu voi. Sosul Burger House, rețeta noastră proprie, este făcut din muștar, ketchup, maioneză, boia dulce și iute, usturoi granulat și alte condimente pentru un gust unic.

Dacă îți plac burgerii adevărați și vrei să afli ultimele noutăți Burger House, nu uita să intri pe pagina de Facebook BurgerHouseRomania.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!