Search
Generic filters
Exact matches only

[Interviu] Ervin Boer, fotograful care își petrece ziua cu personaje de desene animat

ervin boer

Fotografia este una dintre cele mai bune metode a menține vii amintirele. Tocmai din acest motiv, toți devenim fotografi la un momendat în viață, chiar dacă rămânem doar la stadiul de amatori. Însă, cei care doresc să facă o carieră și au o pasiune pentru poze, găsesc mereu metode prin care să se facă cunoscuți și apeciați. Iar în acest domeniu, unde piața ajunge încet-încet la suprasaturație, unicitatea și elementele wow sunt la mare căutare.

Ervin Boer este un fotograf freelancer din Timișoara, care a simțit nevoia să reintegreze în viața lui de zi cu zi prietenii vechi din copilărie. Astfel, s-a născut un proiect care a atras atenția a mii de oameni, atât din România, cât și din străinătate. Am stat de vorbă cu Ervin, care ne-a povestit cum decurge o zi cu personajele de desene animat, cine este Buster și care sunt planurile de viitor.

Cine este Ervin Boer și ce face în viața de zi cu zi?

Ervin este un absolvent al facultății de Arte din Timișoara, și în prezent fotograf freelancer lucrând într-un pub. Pasionat de fotografia automobilă, peisaje și mai nou desen și grafică.

De unde ți-a venit inspirația de a include personaje de desene în rutina ta zilnică?

Pur și simplu m-am gândit că ar fi o idee bună să dezvolt un pic fotografia, să o încarc cu elemente grafice pentru a crea ceva diferit, am avut un pic de curaj să încalc reguli, începând cu fotografii alb negru și schițe simple desenate pe pereții din fotografie. În scurt timp, însă, am reușit să dezvolt un pic proiectul și să includ caractere animate.

Cât de mult timp petreci zilnic cu micuții tăi prieteni? Ai prieteni care se simt ignorați?

5

Calculând timpul de lucru și vizionatul de desene pentru a căuta idei…între 2 și 6 ore pe zi (depinde de timpul liber)… depinde de complexitatea desenului. Da, mulți din ei se simț ignorați acum, deoarece lucrez la caractere proprii.

Cum decurge integrarea unui personaj în pozele făcute de tine?

ervin boer

Încep prin a viziona desene animate, căutând idei. Salvez multiple capturi de imagine pentru inspirație. După ce aleg o idee, gândesc un scenariu interactiv și amuzant, folosind un trepied mă fotografiez (de multe ori făcând zeci de fotografii până expresia mea este potrivită ). Urmează partea creativă, desenatul și coloratul caracterului peste fotografie. La final, ca integrarea personajului să fie cât mai reală, adaug umbre și detalii respectând sursele de lumină din fotografie. După caz, dacă e nevoie, aplic un filtru discret de culoare.

Am căutat întotdeauna să existe o interacțiune cât mai expresivă între caractere și mine, astfel încât o imagine banală să devină amuzantă.

Cât crezi că este de greu ca un fotograf să se afirme în România?

Este un segment de piață foooarte săturat, aparatele foto fiind la îndemâna oricui.

Chiar și aparatele foto entry – level oferă deja calitate excelentă, și să nu uităm de ultimele generații de telefoane care și ele la rândul lor au deja camere foarte performante.

Este nevoie de multă muncă și sute, mii de ore de exersat, vizionat tutoriale etc. Să te afirmi ca fotograf, de obicei reușesc cei care au idei creative și originale.

De unde îți găsești inspirația? Care sunt domeniile care te influențează?

ervin boer

Inspirația o găsesc de multe ori în cele mai banale locuri, fie o plimbare, fie la lucru. Găsesc inspirație în comportamentul, gesturile, zâmbetele oamenilor.

Cine este Buster și care este povestea și viitorul lui?

buster

Buster este un proiect în desfășurare, dacă până acum am folosit capturi de imagini cu personaje deja existente, acum încerc să dezvolt propriul caracter, încă am dificultăți cu crearea liberă, dar exersând zilnic sper curând să reușesc.

Cât despre povestea și stilul lui Buster, rămâne de văzut ce fel de comportament va avea.

Care sunt planurile de viitor? Ce alte personaje vei include în creațiile tale?

Planuri de viitor hmmm, după cum spuneam, Buster ar fii primul pas spre dezvoltarea proiectului, însă am luat în calcul să creez încă o serie cu un personaj din copilărie, nu am ales încă personajul și mediul în care o să le realizez…aștept să mă lovească inspirația din nou, însă un lucru o să fie sigur, o să fie pe puțin la fel de amuzante ca cele de până acum.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!