logo
Search
Generic filters
Exact matches only

[Interviu] Florica și Zicu: rețeta succesului este “naturalețea. Suntem pe blog la fel ca în realitate.”

Pe Alina și Răzvan Dragoș toată lumea îi știe sub numele de Florica și Zicu, sau, mai bine zis, TVdeceii din Cluj. Îi urmăresc de foarte multă vreme pe blogul lor TVdece.ro și pe pagina de Facebook, pentru că mereu abordează subiecte actuale, dar dintr-o perspectivă de divertisment. Am vrut să aflu cum au început această aventură în doi și care este rețeta succesului, astfel că i-am rugat să îmi răspundă la câteva întrebări.

Pe blog lumea vă știe Florica și Zicu. Așa vă zicea lumea și înainte sau voi ați inventat cele două personaje?

Cand ne-am făcut primul blog, pe blogspot, trebuia să ne semnăm cumva articolele. Mie mi-a venit natural Florica, pe bunica mea o cheamă așa, dar e și o legătură cu numele meu: Alina-Florina. După Florica a apărut și Zicu, fără nicio legătură, dar sunau bine împreună 🙂

Cum începe povestea TVdece? Pentru că orice are un început 🙂

Într-o după-masă de duminică, din plictiseală, din dorința de exprimare creativă, nici noi nu mai știm. Cert e că un PR și un copywriter aveau nevoie de un spațiu de joacă. Și se știe că ideile bune vin fie la duș, fie duminica, zi de leneveală.

Aveți un blog de divertisment în care povestiți și întâmplări din viața voastră. Nu v-a afectat în nici un fel faptul că oamenii cunosc anumite detalii pe care ei le consideră mai intime?

alina si razvan dragos

Să crezi că oamenii care au un blog își expun 100% din viața lor acolo e chiar naivitate. Fiecare blogger expune cât consideră din viața lui, niciodată totul. Chiar dacă părem foarte deschiși și exuberanți (90% din timp chiar așa suntem), sunt unele lucruri pe care le păstrăm doar pentru noi. De exemplu, nu am făcut spectacol pe blog sau pe facebook cu nunta noastră, cum fac alții, cu zeci de articole și poze înainte, în timp și după. Considerăm că a fost un moment care trebuie să rămână al nostru. Am pus, totuși, pe blog două poze după, doar pentru că cei care ne citesc și ne sprijină ne-au tot întrebat dacă e adevărat.

Care credeți că a fost rețeta succesului în cazul vostru?

Naturalețea. Suntem pe blog la fel ca în realitate.

Există o regulă pe care o urmați pe blog? Ce faceți dacă aveți aceeași idee de articol?

Regula de aur e ca fiecare să scrie în fiecare zi pe blog. Bine, nu chiar zilnic, doar am stabilit că duminica e zi de leneveală 🙂 Ni s-a întâmplat să avem aceleași idei de articole, pentru că scriem mult despre subiecte din viața noastră. De obicei, facem o mică ședință la masa din bucătărie și fiecare îi povestește celuilalt abordarea la care s-a gândit. Câștigă cea mai bună idee, fără supărări. Suntem foarte tăioși în ceea ce privește subiectele, nu avem nicio problemă să ne spunem când un subiect nu e bun.

Eu v-am văzut într-un film :). Cum a fost să jucați în Usturoi?

A fost super fain! Florica e fericită că are cont de actriță pe IMDB, Zicu e fericit pentru rolul primit. Îi mulțumim încă o dată lui Groparu pentru această onoare, îi urăm baftă în continuare cu filmul, pe care ne dorim din tot sufletul să-l vedem în cinematografe, și sperăm să ne mai invite și la următorul casting 🙂

Ce face un PR/bloggeriță în primele ore ale dimineții? Dar un freelancer/blogger?

Florica lucrează de la 08:00, deci la 07:30 e la birou și până la 08:00 bea cafea, mănâncă cereale cu lapte și scrie un articol pe blog, în timp ce ascultă muzică, până nu începe Zicu să o streseze cu întrebarea obsesivă: „ce scrii azi???”

Chiar dacă ar mai putea dormi liniștit, Zicu se trezește deodată cu Florica și pregătește cafeaua pentru amândoi. După ce pleacă Florica, Zicu citește presa, bloguri, apoi se pune să scrie pe blog și pentru celelalte proiecte în care e implicat: fabricadenet.ro, vaide.ro și digimovie.ro

Care este proiectul vostru de suflet inițiat de TVdece?

Florica – Pentru mine, fără îndoială, e Cluj Brands Tour.

Zicu – Și eu aș zice Cluj Brands Tour, dar mi-e la fel de drag și dinoninoff.ro

De curând ați împlinit 5 ani de blogging. Ce sfaturi aveți pentru un blogger aflat la început de drum?

CITIȚI, apoi scrieți, repetați! 🙂

————————————————————————————————————————————————

Citește și alte interviuri pe bunadimineata.ro

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *