Search
Generic filters
Exact matches only

[Interviu] Rehab Nation – una dintre cele mai bune trupe de ska și reggae din Cluj Napoca

Trupa Rehab Nation am descoperit-o în urma unei recomandări din partea unui prieten. Și trebuie să mărturisesc că muzica lor îmi place tare mult și că genul pe care îl cântă este unul care te prinde indiferent de preferințele tale muzicale. Ei sunt dovada clară că pasiunea și prietenia pot da naștere unui proiect de lungă durată și de succes.

Aron, unul dintre chitariștii echipei, a acceptat să îmi ofere un interviu și să vorbească în numele echipei despre ei și despre evoluția lor.

Cine sunteți voi? Faceți o mică prezentare pentru cititorii noștri.

Aron: Suntem un grup de prieteni în majoritate Clujeni, a căror pasiune comună este muzica. Trupa s-a format cu doar 5 membri în 2010, după colaborările precedente a câtorva dintre membri. 5 ani mai târziu, am ajuns la numărul de 9 membrii. În 2011 am lansat primul album („International), iar în 2013, EP-ul intitulat „Toy Toy Factory”. Suntem oameni relativ normali cu ocupații relativ normale, dar când ne adunăm la un loc, devenim „Rehab Nation”.

De unde vine numele formație? Ce înseamnă mai exact?

Aron: Numele formației este un rezumat în două cuvinte a tot ceea ce vrem să transmitem prim muzica noastră. Reprezintă tot ceea ce este în neregulă cu societatea actuală și este tot-odată antidotul.

Cât la sută este muncă și cât este pasiune? Cum reușiți să le combinați?

Aron: Din punctul meu de vedere, ceea ce faci cu pasiune nu poate fi considerat muncă, deși aș putea spune că procentajele sunt egale. Este nevoie de multă pasiune, dar și de foarte multă muncă pentru a produce ceva de calitate.

Unde vă pot asculta iubitorii de muzică?

Rehab Nation 1

Aron: Cele mai multe concerte le avem vara, la diferite festivaluri, dar pe lângă astea avem mai multe concerte în club-uri și pub-uri peste tot în țară și unele în străinătate. Cel mai simplu este să ne urmăriți pe Facebook, și acolo veți găsi toate update-urile legate de trupă.

La ce festivaluri ați participat?

Aron: Am participat la mai multe festivaluri din țara, cum ar fi Peninsula, Padina Fest, Bucovina Rock Castle, Open Câmp Vaslui, Dust Riders Moto Fest și multe altele, dar și la câteva festivaluri din Ungaria.

Ce gen de muzică abordați? Ce influențe se regăsesc în piesele voastre?

Aron: Nu cred că putem categorisi muzica într-un anumit gen, îmi place să cred că Rehab Nation cântă muzică; dar asta se învârte în general în zona ska și reggae, cu influențe din toate celelalte stiluri care ne plac: funk, punk, balcanic, rock etc.

Care este piesa voastră de suflet?

Aron: Cu siguranță „Ordinary World”

Care este cea mai mare realizare a voastră ca și trupă?

Aron: Pe plan profesional, cele mai mari realizări ar fi participările la mai multe festivaluri majore, am câștigat premiul I. la concursul organizat în cadrul Transilvania Music Event (Cluj-Napoca) și locul III la concursul internațional Talentometer organizat în A38 (Budapesta). Dar părerea mea este că cele mai mari realizări ale noastre sunt ultimul concert și ultima piesă scrisă. Tot timpul vrem mai mult, ne dorim să scriem piese tot mai bune și să cântăm tot mai bine. Parcă în fiecare zi evoluăm puțin ca oameni, ca muzicieni, și atunci tot timpul ultima realizare va fi cea mai mare.

Ce planuri de viitor aveți?

Aron: Momentam lucrăm pe noul material audio, dar nu vă pot spune mai mult de atât, doar că primul Single va putea fi ascultat destul de curând. Încă nu am anunțat concertele din vară această, dar vor apărea și alea pe pagina noastră de Facebook cât se poate de curând.

Transmiteți un mesaj cititorilor noștri.

„Big Up, yours truly – Rehab Nation”

Citește în continuare alte interviuri publicate de echipa bunadimineata.ro !

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

2 Responses

  1. Interesant, nu am auzit de ei pana acum si canta extraordinar de bine. Am sa ajung la concertele lor cu siguranta! Felicitari si echipei BD pentru informatiile noi si interesante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *