logo
Search
Generic filters
Exact matches only

[Interviu] Vasile Precup: “Cei ce vor să își facă un site trebuie să știe că munca este una continuă, altfel o să realizeze că îl fac degeaba.”

Te-ai hotărât să îți faci un site? Sau vrei să dezvolți unul pe care îl deții deja? Trebuie să te felicităm pentru această decizie. Partea cea mai ușoară a trecut, iar acum urmează orele de muncă parcă infinite și care dau cele mai multe bătăi de cap. Dar pentru că vrem să îți ușurăm munca și vrem să îți arătăm că există și o cale mai ușoară, ți-am pregătit un interviu cu Vasile Precup – director general @ NameBox, în care vei găsi răspunsurile la întrebările tale și câteva sfaturi de la o persoană care cunoaște acest domeniu foarte bine.

Ce înseamnă web hosting și ce include?

Web Hosting–ul este serviciul care face posibil ca site-ul tău să fie live și accesibil pe Internet de oriunde din lume. Un provider de Web Hosting îți oferă spațiu de stocare pe un anumit server în schimbul unui abonament lunar.

Practic există mii de provideri în întreaga lume care îți pot pune la dispoziție o  gamă largă de servicii de web hosting, începând de la servicii gratuite până la cele personalizate în funcție de platforma pe care este construit website-ul tău sau al companiei.

De ce ar trebui să își facă cineva un site, fie de conținut, fie ecommerce?


În ultimii ani, am observat cu toții o creștere a utilizatorilor de internet, dar și a celor care preferă să își facă cumpărăturile online. Astăzi nu mai căutăm în Pagini Aurii un furnizor de servicii, un mecanic sau un doctor. Toate căutările se fac prin intermediul motoarelor de căutare care ulterior ne redirecționează către anumite site-uri. Printre acele site-uri poate fi și site-ul tău.

Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știe o persoană înainte să își deschidă un site?

În momentul în care decizi să îți deschizi un website este foarte important de știut că un asemenea proiect necesită foarte multe ore de muncă. Aici nu mă refer doar la realizarea propriuzisă a site-ului, ci la acțiunile de promovare și actualizare care trebuie făcute zilnic. Cei ce vor să își facă un site trebuie să știe că munca este una continuă, altfel o să realizeze că îl fac degeaba.

Care sunt pașii care trebuie făcuți pentru a deschide un site?

inregistrare domeniu

Pentru a deschide un website este nevoie de achiziționarea unui nume de domeniu și a unui serviciu de web hosting. Odată ce avem domeniul și serviciul de hosting activ trebuie să decidem ce platformă utilizăm pentru realizarea site-ului sau ce agenție web angajăm să facă treaba în locul nostru.

Este foarte important să căutați review-uri despre companiile cu care alegeți să colaborați, deoarece sunt foarte multe “firme” care promit multe, dar oferă puțin.

Care sunt avantajele platformei magento și pentru ce se folosește?

Platforma Magento este una dintre cele mai cunoscute platforme de eCommerce, fiind utilizată de peste 200.000 de companii din întreaga lume.

Această platformă pune la dispoziția proprietarilor de magazine online un număr foarte mare de module și teme atât gratuite, cât și contra cost.

Personal, recomand Magento doar celor ce dezvoltă magazine online suficient de mari întrucât costurile lunare sunt mai ridicate. Aici fac referire atât la costurile pentru development, cât și la partea de web hosting unde Magento are nevoie de pachete speciale datorită consumului mare de resurse.

Multe persoane aleg să își facă un site pe platformă wordpress. De ce este recomandată această soluție?

WordPress este cea ai cunoscută platform gratuită, fiind utilizată de peste 83.000.000 de site-uri în întreaga lume, majoritatea clienților NAMEBOX utilizând această platformă pentru proiectele lor.

Noi chiar am dezvoltat câteva pachete de web hosting speciale pentru WordPress, pachete pentru care oferim suport atât pe partea de instalare, cât și pe partea de optimizare și securizare.

Multe persoane nu înțeleg termenul de “server VPS”. Puteți detalia acest termen și să ne spuneți pe ce criterii se aleg acestea?

server

Serverele VPS sunt mașini virtuale create pe un server fizic și reprezintă trecerea de la un plan de web hosting shared la un server dedicat. Serverele VPS sunt recomandate în general celor care dezvoltă proiecte mari și au nevoie de resurse dedicate – magazine online, blog-uri și site-uri cu multe accesări.

Acestea au alocate resurse proprii – memorie RAM, procesor, disk, dar și propriul sistem de operare care funcționează independent de restul mașinilor virtuale de pe același server fizic.

Care este diferență dintre găzduire SSD și HDD?

Pachetele de găzduire SSD, spre deosebire de cele HDD, oferă o viteză de încărcare mult mai mare datorită noii tehnologii de stocare. Aceste pachete sunt recomandate webmasterilor sau proprietarilor de site-uri ce desfășoară campanii SEO sau dețin magazine online, unde viteză de încărcare este un factor cheie.

În ultimul an, cererea de pachete de găzduire cu stocare SSD a crescut foarte mult, reprezentând aproximativ 70% din comenzile plasate de către clienții noștri.

Ce sfaturi oferiți celor care vor să își deschidă un site?

namebox1

În primul rând, aș vrea să punctez un anumit aspect, proprietarii de afaceri care doresc să își deschidă un site să se informeze direct de la firma de Web Hosting sau Web Design cu care decid să colaboreze. Sfatul meu spre aceștia în calitate de cunoscător al acestui domeniu de mulți ani este să înceapă cu începutul și anume să își aleagă un domeniu care să fie sugestiv pentru afacerea lor, apoi să găsească pachetul de găzduire potrivit nevoilor acestui site. Totul apoi decurge de la sine, iar site-ul este apoi realizat după cerințele și nevoile specifice.

Altă parte importantă la care trebuie să se gândească un client înainte de a lansa un website este partea de promovare. Este foarte important să acordăm atenție și acestui element crucial să spunem în succesul unei afeceri mai ales în mediul online. Scopul acestei promovări este aducerea constantă de vizite pe website, vizite care se pot transforma în clienți extremi de benefici afecerii tale.

Care sunt serviciile pe care le oferiți în afară de web hosting?

Pe lângă serviciile de web hosting care cuprind o gamă diversificată de pachete, prin intermediul site-ului NAMEBOX mai oferim servicii de înregistrare domenii, servicii de suport tehnic, mentenanță servere și certificate SSL folosite la securizarea tranzacțiilor efectuate prin website-uri.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *