logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Iubește un copac – 16 Mai

Și despre ziua de astăzi avem destul de multe de spus. Prima sărbătoare internațională de astăzi poartă numele de „Iubește un copac”. După cum și numele, care, fie vorba între noi, sună destul de ciudat, aceasta este ziua când oamenii de pe tot mapamondul ar trebui să își amintească de importanța pe care o au copacii pentru planetă și celelalte viețuitoare. Nu numai că produce oxigenul vietal pentru toată lumea, dar ajută și la reducerea eroziunii solului și previn alunecările de teren, sunt o imagine plăcută pentru oameni, dar și habitatul a numeroase vietăți.

De asemenea, copacii oferă adăpost în unele cazuri, iar lemnul lor este folosit în multe dintre industriile cunoscute, iar printre altele se folosește la încălzirea locuințea sau la gătirea hranei. Iată numai câteva motive pentru care aceste plante lemnoase trebuie să fie prețuite la adevărata lor valoare.

În continuare vă vom prezenta pe scurt și alte sărbători internaționale care se celebrează în această zi.

Prima dintre ele este numită Ziua petrecerii cu pizza. Una dintre cele mai delicioase și mai cunoscute mâncăruri din lume trebuia să aibă și ea partea sa de glorie așa că această zi de 16 mai îi este dedicată.

Tot astăzi avem și Ziua purtării purpuriului pentru pace. După cum se spune, această zi promovează pacea între oameni și chiar între oameni și extratereștri dacă aceștia există.

Ziua speciilor aflate pe cale de dispariție este ziua în care sunt evidențiate efectele negative ale acțiunilor umane asupra habitatelor naturale care într-un final duc la extincția unor specii de plante și animale.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *