logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Laptele de cocos, tofu şi soia în bucătăria asiatică

Laptele de cocos

Laptele de cocos este un ingredient des folosit în bucătăria asiatică, în special în reţetele de curry. Dar poate să înlocuiască cu succes şi laptele, şi smântâna în toate reţetete obişnuite, putând fi folosit în combinaţii dulci sau sărate. Laptele de cocos este renumit în bucătăriile tradiţionale din Thailanda, Malaesia, Sri Lanka, India, Africa şi Caraibe.

Pe lângă savoarea pe care o dă mâncărurilor, laptele de cocos este bun şi pentru sănătate: întăreşte sistemul imunitar şi ajută organismul să se apere împotriva răcelilor de sezon datorită multivitaminelor şi mineralelor conţinute. Este benefic şi în pentru lupta împotriva kilogramelor în plus, deoarece grăsimile saturate se transformă în energie în loc să se depună sub formă de celule de grăsime. Ajută în cazul durerilor de gât, iritaţii ale pielii şi alergii.

Tofu

Tofu este produs din boabe de soia, apă şi coagulante, fiind un ingredient excelent pentru vegetarieni. Această brânză vegetală are un gust neutru, dar absoarbe aromele şi gusturile ingredientelor cu care este amestecat. Este des folosit în supe, frigărui, paste, pateuri, sosuri sau alături de legume. Există o variantă şi de tofu folosit în smoothi-uri şi deserturi.

Soia

Soia este o alternativă pentru carne, lapte şi ouă, datorită conţinutului ridicat de proteine. În bucătăria asiatică, se găseşte sub numeroase forme: lapte, sos, muguri sau în combinaţie cu alte ingrediente. Are numeroase beneficii pentru sănătate precum reducerea riscului bolilor de inimă, amelioarea simptomelor menopauzei, întărorea oaselor şi îmbunătăţirea digestiei.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *