logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Oţet, ulei şi sirop

Oţet de orez

Oţetul de orez este recomandat datorită nivelului de acizi organici şi aminoacizi mai ridicat decât în alte tipuri de oţet, dar şi datorită acidităţii scăzute. Este utilizat în toate bucătăriile asiatice şi în mâncăruri specifice precum supe, sosuri, stir fry-uri sau în combinaţii cu ierburi, mirodenii şi sos de peşte. Oţetul de orez are un gust uşor dulce şi este răcoritor. Din punct de vedere medicinal, acest tip de oţet previne întărirea vaselor de sânge şi ajută la revenirea după efort.

Ulei de susan

Uleiul de susan este făcut din seminţe de susan presate la rece, fiind folosit pentru prepararea mâncărurilor. Are o aromă puternică, motiv pentru care se utilizează în cantităţi mici. Este cunoscut şi pentru beneficiile sale pentru sănătate, având proprietăţi antiseptice şi antiinflamatoare. Se poate folosi pentru problemele pielii, dinţilor şi oaselor.

Sirop de porumb

Siropul de porumb este folosit pentru gătit în numeroase preparate asiatice precum kimchi, peşte, carne sau supe. Are o consistenţă lichidă, un gust dulce şi o aromă de zahăr bun, fiind un substituent perfect pentru zahăr sau alţi îndulcitori.

fot

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *