logo
Search
Generic filters
Exact matches only

[Partea II] Filme pe care nu trebuie să le ratezi în 2019

cinema 2019

Notă: Aceasta este partea a II-a a articolului despre filmele care trebuie văzute în 2019, care cuprinde filmele ce vor fi lansate între lunile mai-septembrie. Pentru perioada anterioară, consultă partea I.

Între ultima lună a primăverii și prima lună de toamnă vom putea vedea filme din genuri diverse, care marchează reveniri a unor regizori consacrați, dar introduc și fețe relativ noi în industria cinematografică.

John Wick: Chapter 3 (17 mai 2019/Action)

Regizorul Chad Stahelski a reușit ceea ce puțini creatori din industria cinematografică sunt capabili: să creeze o parte a doua a unei serii mai apreciată atât de critici, cât și de public decât cea dintâi. Sequel-urile din Hollywood sunt privite de cele mai multe ori cu scepticism, însă în urma succesului celui de-al doilea film, Stahelski revine în 2019 cu John Wick: Chapter 3.

Cea de-a treia parte reia povestea lui John Wick, interpretat excelent de Keanu Reeves, care încearcă să scape de asasinii care îl urmăresc, fără sprijinul organizațiilor criminale pe care se baza până acum.

Ad Astra (24 mai 2019/SF, Thriller)

Filmele desfășurate în spațiu au suferit în ultimii ani. Exceptând poate First Man, un film mai apropiat de realitate, care a înfățișat viața lui Neil Armstrong, Hollywood-ul s-a arătat incapabil să creeze un film care să mulțumească atât publicul, cât și criticii.

Ad Astra este promovat însă ca un nou Interstellar (o afirmație destul de ambițioasă), regizorul James Gray purtându-ne în colțurile îndepărtate ale spațiului pentru a prezenta călătoria unui inginer (Brad Pitt), determinat să își găsească tatăl dispărut cu 20 de ani în urmă.

Dark Phoenix (7 iunie 2019/SF, Action)

Popularitatea francizei X-Men a scăzut treptat odată cu lansarea în 2016 a filmului X-Men: Apocalypse, dar are șansa să revină la nivelul din trecut odată cu transpunerea pe ecran a istoriei uneia dintre cele mai populare povești din serie, a cărei personaj central este Jean Grey (interpretată de Sophie Turner).

Simon Kinberg, un nume cunoscut în rândul producătorilor americani, debutează ca director, iar restul personajelor interpretate de actori precum James McAvoy, Michael Fassbender și Jennifer Lawrence își fac apariția și în această peliculă.

Grudge (21 iunie 2019/Horror)

Nu vrem să incurajăm excesiv tendința hollywoodiană de a ne inunda cu remake-uri, mai ales că Grudge reprezintă un remake al unui remake. Nu putem însă să ignorăm filmul care ne-a bântuit nopțile și ne-a determinat să nu ne mai simțim în siguranță în niciun moment.

Tânărul director Nicolas Pesce a mai regizat doar două filme până în prezent, cu un succes moderat atât la public, cât și la critici. Cu siguranță o reacție similară la Grudge îl va mulțumi pe acesta.

The Lion King (19 iulie 2019/Animation, Adventure)

Originalul The Lion King apărea acum 15 ani, revoluționând lumea filmelor de animație și devenind un clasic la nivelul întregii industrii cinematografice.

În 2019, odată cu evoluția tehnologică, Disney își propune să reimagineze acest proiect utilizând CGI-ul. Deși acest prospect a stârnit reacții negative din partea fanilor înrăiți, The Lion King rămâne unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2019.

Once Upon a Time in Hollywood (26 iulie 2019/Comedy, Drama)

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino va explora Hollywood-ul anilor ’60 în contextul culturii hippie a acelei perioade și a crimelor familiei Manson, care au zguduit întreaga națiune americană.

Regizorul urmărește să spună povestea Hollywood-ului și a Los Angeles-ului din trecut, alături de actori precum Margot Robbie, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Al Pacino și Kurt Russell. Reunind nume grele din industrie, Once Upon a Time in Hollywood promite să se impună ca unul dintre cele mai memorabile filme ale anului 2019.

Midsommar (9 august 2019/Drama, Horror)

La doar un an după debutul său spectaculos în genul horror prin Hereditary, care a dat peste cap concepția despre acest tip de filme, introducând puternic un element dramatic, Ari Aster revine cu Midsommar.

În acesta, un cuplu călătorește în Suedia pentru a vizita satul natal al unui prieten comun. Ceea ce începe ca o vacanță idilică se transformă rapid într-o încercare de eliberare din mâinile unui cult păgân.

It: Chapter Two (6 septembrie 2019/Horror, Thriller)

A doua parte a adaptării cărții cunoscutului autor Stephen King va fi lansată în 2019, regizorul Andy Muschietti aflându-se la frâiele acesteia, în urma succesului primului film.

Jessica Chastain, James McAvoy și Bill Hader interpretează personajele ajunse la maturitate care, acum mai bine de 30 de ani, au fost terorizate de clovnul Pennywise, interpretat din nou de Bill Skarsgård. Dacă suferiți de coulrofobie, poate ar trebui să evitați acest film.

Downtown Abbey (20 septembrie 2019/Drama)

Fanii serialului Downtown Abbey, drama britanică care înfățișează viața locuitorilor domeniului Yorkshire își face în acest an debutul pe marile ecrane. Mulți din actorii centrali ai seriei, cum ar fi Hugh Bonneville, Laura Carmichael și Michelle Dockery revin pentru acest film, el introducând însă și noi actori precum Tuppence Middleton și Stephen Campbell Moor.

Filmul va fi regizat de Michael Engler, nominalizat în 2016 la premiile Emmy pentru episodul 9 al serialului.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *