logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Recomandare de weekend: Vulturul Eddie

Străduința pare să fie cuvântul care descrie cel mai bine acest film, pe care îți recomand să-l vizionezi. Care e cel mai ușor lucru din zilele noastre? Să nu faci nimic. Iar Eddie este persoana pentru care cel mai ușor lucru e să viseze. Mereu și-a dorit să participe la Olimpiadă.

Într-o perioadă în care cinematografia pare să fie umplută la maximum de supereroi și ficțiune, apare filmul biografic a lui Eddie Edwards. Acesta este un copil cu probleme fizice și prea moale să se poată adapta mediului din jurul său. Însă el are un obiectiv de la care a încercat să nu se abată niciodată: Olimpiada.

Orice sport a încercat, Eddie nu excela a niciunul. Toată lumea îi spunea că nu este potrivit pentru activitatea fizică și că nu o să ajungă niciodată la Olimpiadă. Doar că toate acestea nu l-au oprit pe micuțul Eddie să viseze și să își dorească cu fiecare zi mai mult să ajungă acolo.

Odată cu trecerea anilor, Eddie a tot crescut. La fel s-a întâmplat și cu visul pe care îl avea. Schiul era sportul pe care încercase să îl facă de performanță, însă nu era printre cei mai buni din Marea Britanie. Asta până a aflat de săriturile cu schiurile.

În Anglia nu exista la acea vreme un săritor cu schiurile, iar recordul olimpic de până atunci era foarte mic. Eddie a plecat în Germania să se antreneze la unul dintre centrele de pregătire ale celor mai buni săritori din lume. Odată ajuns, sare pe cea mai mică trambulină cu succes. Nu la fel se poate spune și despre trambulina cea mai mare. Eddie cade, se rănește, dar visul lui încă rămâne viu.

Îl întâlnește pe Chuck Berghorn. Acesta era administratorul pârtiei pe care Eddie se antrena. În trecut fusese unul dintre cei mai buni săritori pe care i-a avut America, însă problemele de comportament ale sale l-au făcut să fie exclus din echipa națională și să piardă toate concursurile importante. Chuck se lasă convins și îl antrenează pe Eddie în ceea ce se dovedește a fi realizarea unui vis al unui om obișnuit, deoarece englezul reușește să ajungă la Olimpiadă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *