logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Recomandări de petrecere a timpului liber de 1 Mai și Paști

În acest an, ziua de 1 Mai coincide cu Paștile ortodoxe. Spre dezamăgirea tuturor, zilele libere sunt mai puține decât ne-am fi dorit, dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să profităm de weekendul prelungit de care vom avea parte.

Din cauza vacanței de Paști și 1 Mai mult prea scurtă pentru un concediu în adevăratul sens al cuvântului, este necesar să ne gândim la ieșiri cât mai aproape de casă. Dacă locuiți în apropierea unor zone muntoase, un traseu ușor vă va încărca bateriile pentru următoarele zile de muncă după weekendul prelungit. Înainte să porniți la drum, nu uitați să luați cu voi echipament corespunzător de munte (ghete pentru drumeții, o pelerină de ploaie, un rucsac cu strictul necesar pentru un traseu de o zi). Nu porniți singur la drum, iar când alegeți durata traseului, luați în considerare ritmul de mers al celui mai lent membru al echipei.

Dacă nu sunteți adeptul mișcării pe munte, dar iubiți natura, puneți la cale o ieșire la cabana unor prieteni, un picnic sau vizitarea unui obiectiv turistic din apropiere (castele, vestigii istorice, parcuri naturale, lacuri etc). Vă puteți bucura de o zi între prieteni sau în familie, de fotografii minunate și locuri pe care le veți ține minte multă vreme.

Dacă locuiți în zona de vest a țării și dispuneți de câțiva bani, o escapadă în Budapesta sau Viena este ideală pentru mini-vacanța de Paști. Dacă sunteți din sudul sau estul țării, litoralul poate fi cea mai bună metodă de reîncărcare a bateriilor.

Dacă niciuna din ideile de mai sus nu sunt pe gustul vostru, încercați o întâlnire cu prietenii apropiați și cu familia. De asemenea, cei din mediul urban pot încerca o ieșire la țară, la rude. Este o ocazie perfectă pentru a vedea tradiția pascală de Paști din mediul rural. Vă veți rupe astfel de cotidianul încărcat de stres din oraș. Ce poate fi mai relaxant și liniștitor decât un weekend la țară?

În schimb, dacă nu aveți rude sau prieteni la sat, o simplă căutare pe internet vă va arăta că sunt foarte multe pensiuni care își așteaptă clienții cu porțile deschise. În mod cert, în această perioadă, toți proprietarii de pensiuni din zonele pitorești ale țării au pregătit meniuri și programe speciale pentru clienți.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *