Search
Generic filters
Exact matches only

9 cărți pe care trebuie să le citești cel puțin o dată în viață

Mai ții minte prima carte pe care ai citit-o și care a trezit în tine pasiunea pentru citit? Nu o să uit niciodată prima carte care mi-a deschis apetitul pentru literatură și, mai târziu, pentru cariera pe care o urmez. Laleaua neagră, pentru că de ea vorbesc, este una dintre cărțile pe care ți le recomand și care se află în lista de mai jos, alături de alte 8 cărți pe care ar trebui și tu să le citești.

memoriile unei gheiseMemoriile unei gheișe – Arthur Golden

Gheișele sunt femei senzuale, care pot pune stăpânire pe orice bărbat și pot să îi vrăjească cu doar o singură privire. Sau cel puțin așa credem noi, dar în cartea scrisă de Arthur Golden descoperim o altă față a acestei arte în mișcare, una care ne arată cum fetițele sunt vândute de la vârste fragede de către proprii părinți și cum virginitatea lor este scoasă la licitație fără ca ele să poată să conteste această acțiune. Nicio fată nu se naște gheișă, ci devine, forțată sau nu, la fel ca și personajul principal al romanului, Chiyo (Sayuri).

Memoriile unei Gheișe prezintă călătoria lui Sayuri de la fetița inocentă dintr-un sat pescăresc la femeia puternică și seducătoare, care își dorește să dețină frîiele propriului destin.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *