logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Rețetă asiatică – Baechu Kimchi

Astăzi, vă propunem una dintre rețetele de bază a bucătăriei coreene. Este ușor de pregătit și foarte delicioasă.

INGREDIENTE:

1 varza chinezeasca de marime mijlocie
1/4 sare grunjoasa
1/2 ridiche alba
1 morcov mare
3 cepe verzi
1/4 cana gochugaru
4 catei de usturoi pisati
1 cm de ghimbir
1 para (mar)
1/2 lingurita de zahar
5-6 linguri de sos de peste

MOD DE PREPARARE:

Pasul 1: Taiem varza in 2 sau 4,in functie de marime si o punem la murat peste noapte in apa cu sare. Folosim 1 lingura de sare la 1 litru de apa. A doua zi, spalam bine varza de sare si o stoarcem de apa.

Pasul 2: Pregatim pasta iute, amestecand ghimbirul dat pe razatoare, usturoiul pisat, para data pe razatoare, ceapa verde tocata marunt, ridichea (prin razatoarea medie) , morcovul (prin razatoarea mica), gochugaru, zaharul si sosul de peste.

Pasul 3: Luam un sfert de varza sau jumatate(depinde cum le-am taiat initial) si ungem frunzele foaie cu foaie cu pasta iute obtinuta la pasul 2. Cand am terminat, punem varza intr-o caserola inchisa etans si o lasam pana a doua zi la temperatura camerei.

Punem recipientul apoi in frigider, unde e de preferat sa stea la fermentat 1-2 saptamani pentru a obtine cel mai bun kimchi.

Se poate pastra timp indelungat la frigider.

Se foloseste ca side-dish la mancarurile coreene, la supe, tocanite sau simplu, cu orez aburit.

POFTA BUNA!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *