logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Rețetă asiatică: Supa de alge Miyeok

Miyeok guk este o supa traditional coreana, fiind consumata mai ales de femei in timpul sarcinii si dupa ce au nascut, deoarece algele au continut mare de calciu si iod.

INGREDIENTE:

  • alge miyeok
  • carne de vita
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 4 lingurite sos de peste
  • 2 -3 catei de usturoi pisati

MOD DE PREPARARE:

Inmuiati algele in apa (timp de 30minute), dupa care se scurg si se taie in bucati mici. Intr-un vas se pun algele si se acopera cu apa. Lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute. Daca supa se ingroasa, mai putem completa cu apa. Carnea de vita taiata marunt impreuna cu usturoiul se pun apoi in vas si se mai lasa sa fiarba supa inca 20 de minute, la o temperatura medie.

Inainte de a servi adaugam sosul de peste si uleiul de susan. Merge foarte bine cu orez aburit, pus direct in supa.

* In loc de carne de vita se poat folosii si midii.

POFTA BUNA!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *