logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Salina Slănic

2.9 milioane de metri cubi. Acesta este volumul aproximativ în ceea ce privește sarea care a fost excavată din Salina Slănic.

Situată în județul Prahova, în localitatea de la care vine și numele pe care îl poartă, Salina Slănic se află la 44 de kilometri de Ploiești și la 100 de kilometri de București. Este atestată documentar de mai bine de 160 de ani, din 1853. De atunci, ea a reprezentat pentru Slănic-Prahova un element important în dezvoltarea potențialului turistic al zonei.

Pe tot timpul anului, indiferent de anotimp sau de vreme, temperatura din interiorul salinei se menține la 13 grade Celsius. Cele 14 camere pe care le puteți găsi în mină acoperă o suprafață de aproape 80.000 de metri pătrați. De asemenea, adâncimea la care se poate ajunge este de 208 metri.

Volumul impresionant de sare excavată, suprafața acoperită și adâncimea înregistrată au făcut din Salina Slănic să fie considerată cea mai mare din Europa.

Dacă până în anul 1970 aceasta a fost închisă vizitatorilor datorită exploatărilor, începând cu acel an, turiștii au putut să intre în salină și să profite de tot ceea ce li se oferă.

Persoanelor care au boli respiratorii li se recomandă să petreacă ocazional câteva ore în interiorul salinelor datorită aerului curat și a aerosolilor. În ciuda faptului că aceste caracteristici se pot găsi în majoritatea minelor de sare, Salina Slănic este recunoscută ca fiind printre cele mai pure locuri din toată lumea.

Merită să fie remarcată grija pe care o au administratorii salinei față de persoanele cu afecțiuni respiratorii. Ei au amplasat paturi, scaune, mese, tobogane, spații de joacă pentru ca timpul petrecut în subteran să fie cât mai plăcut. De asemenea, pentru cei pasionați de sport au amplasat și câteva terenuri de fotbal, tenis, volei, câteva mese de biliard sau chiar o pistă pentru cei încântați de carturi.

Sursă foto: ©Marian Mocanu

În ceea ce privește programul și orarul de vizitare, până la 30 aprilie, Salina Slănic poate fi vizitată de miercuri până duminică. Primul transport în subteran are loc la ora 8, în schimb ce ultimul se întâmplă la 14:30 (miercuri, joi și vineri) și la 15:30 (sâmbăta și duminica). Lunea și marțea, salina este închisă.

Adulții vor fi nevoiți să scoată din buzunar câte 20 de lei, pensionarii câte 18 lei, iar copiii și studenții vor plăti câte 10 lei.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *