Search
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi și trucuri de folosit în bucătăria asiatică

Pentru că bucătăria asiatică este una foarte complexă, îți oferim câteva sfaturi și trucuri care vor face experiența gătitului mult mai frumoasă și ușoară:

  • Folosește tigaie Wok – este folosită de mii de ani la numeroase preparate în bucătăria asiatică
  • Când fierbi paste și tăiței adaugă apă din belșug și ia oala de pe aragaz înainte de a fi complet fierte. Acestea continuă să fiarbă și după ce oprești flacăra
  • Poți păstra culoarea legumelor dacă nu le gătești exagerat
  • Pentru ca orezul să nu se lipească adaugă câțiva stropi de lămâie în timpul fierberii
  • Curry prea uleios și iute? Adaugă niște pâine sfărâmițată și amestecă bine. Aceasta va obsorbi uleiul în exces.
  • Utilizează mereu ingrediente proaspete
  • Spală vegetalele înainte să te apuci de gătit și lasă-le să se scurgă. Astfel, nu vor fi apoase când le prepari.
  • Dacă gătești tofu, lasă-l să se scurgă bine înainte de utilizare, pentru ca acsta să poată absoarbe mai bine aromele
  • Marinează mereu carnea proaspătă
  • Folosește mereu ghimbir proaspăt
  • Înainte să adaugi ulei, încălzește bine tigaia Wok
  • Atunci când gătești mâncare chinezească, trebuie să ai în vedere ca în farfurie să prezinți un balans între sănătate și bogăție
  • Carnea trebuie să fie proporționată în bucăți mici, pentru a se găti la fel
  • Adăugarea sosului de soia este treaba bucătarului, nu a mesenilor

Dacă știi și alte sfaturi sau trucuri le așteptăm în secțiunea de comentarii.

 

Intră pe KoreanFood.ro pentru a descoperi alte sfaturi și trucuri pe care le poți folosii în bucătăria asiatică.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *