Pentru că bucătăria asiatică este una foarte complexă, îți oferim câteva sfaturi și trucuri care vor face experiența gătitului mult mai frumoasă și ușoară:
- Folosește tigaie Wok – este folosită de mii de ani la numeroase preparate în bucătăria asiatică
- Când fierbi paste și tăiței adaugă apă din belșug și ia oala de pe aragaz înainte de a fi complet fierte. Acestea continuă să fiarbă și după ce oprești flacăra
- Poți păstra culoarea legumelor dacă nu le gătești exagerat
- Pentru ca orezul să nu se lipească adaugă câțiva stropi de lămâie în timpul fierberii
- Curry prea uleios și iute? Adaugă niște pâine sfărâmițată și amestecă bine. Aceasta va obsorbi uleiul în exces.
- Utilizează mereu ingrediente proaspete
- Spală vegetalele înainte să te apuci de gătit și lasă-le să se scurgă. Astfel, nu vor fi apoase când le prepari.
- Dacă gătești tofu, lasă-l să se scurgă bine înainte de utilizare, pentru ca acsta să poată absoarbe mai bine aromele
- Marinează mereu carnea proaspătă
- Folosește mereu ghimbir proaspăt
- Înainte să adaugi ulei, încălzește bine tigaia Wok
- Atunci când gătești mâncare chinezească, trebuie să ai în vedere ca în farfurie să prezinți un balans între sănătate și bogăție
- Carnea trebuie să fie proporționată în bucăți mici, pentru a se găti la fel
- Adăugarea sosului de soia este treaba bucătarului, nu a mesenilor
Dacă știi și alte sfaturi sau trucuri le așteptăm în secțiunea de comentarii.
Intră pe KoreanFood.ro pentru a descoperi alte sfaturi și trucuri pe care le poți folosii în bucătăria asiatică.