Micul dejun este foarte important pentru ca noi să ne luăm necesarul de energie încă de la primele ore ale dimineții. Fie că este vorba de un mic dejun mai bogat, fie că este ceva mai dietetic, acesta nu trebuie sărit niciodată.
Pentru ca micul dejun să se afle în fiecare dimineață pe lista noastră de priorități, cel mai bine este să îl pregătim de seară sau să ne trezim cu câteva minute mai repede pentru a-l putea prepara și consuma fără grabă.
Și eu am tendința de a sări peste micul dejun câteodată, dar îmi amintesc ce rol important joacă în alimentația și sănătatea mea. Astfel că îmi pregătesc o porție de iaurt cu cereale și banane, o omletă cu șuncă și cașcaval sau un smoothie de fructe. Acestea mă ajută să îmi reglez mesele pentru întreaga zi și mă scapă de senzație de foame.
2 Responses
Încep cu vreo 4 pahare de apă plată cu lamâie. Urmează, după ceva vreme, micul dejun cu cereale integrale. Iar cafeaua…. ceva mai târziu, după 10:00. Cam asta bag în gură la primele ore ale zilei…
Cereale integrale cu lapte, apoi o cafea .