logo
Search
Generic filters
Exact matches only

10 cele mai frumoase locuri din județul Galați

Județul Galați este situat în sud-estul României, având orașul de reședință în municipiul Galați. Este limitat de județele Vaslui, Vrancea, Brăila și Tulcea, iar la est este limitat de granița cu Republica Moldova. Dacă te afli în zonă, îți recomand să vizitezi cele mai frumoase locuri din județ. Iată care sunt acestea:

Update: Adăugăm listei noastre și Balta Zătun, care a fost amenajată recent ca un centru de agrement pentru pescuit. Aici au fost construite 19 căsuțe și refugii pescărești, dar și foișoare de observație. Se pare că baza de agrement va fi deschisă publicului în vara acestui an.

Faleza Dunării

Sursă foto: Unde Mergem

Poate cel mai cunoscut și mai căutat obiectiv turistic din județul Galați este Faleza Dunării. Au fost construite 2 trepte la o diferență de altitudine de 50 m, pentru ca vizitatorii să poată admira peisajul oferit de spectacolul naturii. Este o zonă intens circulată și de locuitorii municipiului Galați, care vin pe faleză pentru plimbări, evenimente organizate sau chiar pentru a face jogging. Faleza se întinde pe o suprafață de 4 kilometri de-a lungul fluviului. Vezi mai multe poze cu Faleza Dunării pe Facebook.

Casa Cuza Vodă

Muzeul-Casa-Cuza-VodaSursă foto: Muzeul de Istorie Galați

Casa Memorială a Voievodului Alexandru Ioan Cuza, sau mai bine spus, una dintre casele memoriale ale acestuia poate fi vizitată în orașul de reședință a județului Galați. Născut la Bârlad, în județul învecinat, Al. I. Cuza a ocupat funcția de pârcălab (un fel de conte) al județului Corvului (din care făcea parte și Galațiul), reprezentându-l la adunările ad hoc. Clădirea din Galați a fost construită pe locul fostei case a lui Cuza și păstrează obiecte de mobilier, obiecte personale sau documente semnate de voievod. Alături de obiecte ale acestuia, pot fi observate și câteva obiecte ale soției sale, Elena Cuza, și ale primului ministru din acea vreme, Mihail Kogălniceanu. Casa memorială poate fi vizitată contra cost, de către turiști, însă taxa de intrare este una modică. Află mai multe informații despre Casa Cuza Vodă pe site-ul Muzeului de Istorie din Galați.

Complexul Muzeal Științele Naturii

complexul muzeal stiintele naturiiSursă foto: Viața Liberă

Complexul Muzeal de Științele Naturii se află tot în municipiul Galați și se întinde pe o suprafață de aproximativ 18 ha, în apropiere de Faleza Dunării. Din Complexul Muzeal fac parte un Planetariu, Acvariu, dar și o Grădină Botanică și Grădina Zoologică. Pe lângă asta, în Complexul Muzeal se organizează diferite expoziții tematice interesante. Turiștii pot vizita toate acestea contra unei taxe de intrare, tariful fiind redus pentru copii, pensionari și persoane cu disabilități Dacă Planetariul și Acvariul pot fi vizitate în aceeași clădire, Grădina Zoologică, pe de altă parte este amplasată în apropierea orașului (vezi în continuare). Iar dacă vrei să aflii mai multe despre acesta, poți intra pe site-ul oficial.

Rezervația și Grădina Zoologică Gârboavele

zoo galatiSursă foto: Click

Grădina Zoologică Gârboavele, făcând parte din Complexul Muzeal Științele Naturii, este amplasată în pădurea cu același nume, din comuna Tulucești, la aproximativ 17 km depărtare de Galați. Pădurea Gârboavele este considerată o rezervație forestieră de interes național, iar accesul în ea se face pe baza unei taxe. Grădina Zoologică, înființată în 1997, ocupă aproape 15 hectare din teritoriul pădurii. Îngrijitorii au grijă de peste 30 de specii de mamifere printre care lei, tigri, urși, lupi și maimuțe, însă în grija angajaților se află și diverse specii de păsări. Accesul în parcul zoo se face contra unei taxe de intrare, însă se acordă reduceri pentru elevi și pensionari.

Gara Fluvială

gara fluvialaSursă foto: Romanian Ports

Clădirea Gării Fluviale este cunoscută și sub denumirea de Palatul Navigației. Aceasta a fost construită în 1912 cu scopul de a adăposti diferite birouri legate de transportul fluvial, dar și o sală de așteptare pentru călători. Aceasta este prima clădire din România pentru construcția căreia s-a folosit un schelet monolit din beton armat. Palatul Navigației a fost înscris în lista monumentelor istorice, iar în prezent adăpostește sediile diferitelor instituții, printre care și Compania de Navigație Fluvială Română, Navrom. Monumentul poate fi vizitat fără costuri, în municipiul Galați. Poți afla mai multe despre aceasta, de pe Wikipedia.

Biserica fortificată „Precista”

Biserica_Fortificata_Precista_GalatiSursă foto: Wikimedia

Biserica se află în municipiul Galați și este considerată un monument istoric, datorită faptului că a fost construită între 1643 și 1647, în timpul lui Vasile Lupu. A fost construită din piatră și cărămidă, având clopotnița inclusă în corpul clădirii și un pod fortificat. Această clădire religioasă a devenit un adevărat simbol al orașului. Citește mai multe informații despre aceasta pe Wikipedia.

Castrul Roman Tirghina-Bărboși

castrul roman barbosiSursă foto: Wikimapia

În zona unde Siretul se varsă în Dunăre, la Bărboși, a fost descoperit un castru roman pe locul unde se crede că ar fi existat înainte o cetățuie dacică. Descoperirea ruinelor romane a fost făcută în urma unor săpături efectuate între 1958–1962. Pe teritoriul fortificației au fost descoperite și câteva monede din perioada domniei lui Traian, Antonius Pius și Filip Arabul. Din păcate, locul nu este unul amenajat, deși a fost înscris în lista monumentelor istorice, astfel că este aflat în paragină. Totuși, dacă vrei să aflii mai multe informații despre acesta, poți vizita pagina de Wikipedia care îi este dedicată.

Poarta Turcească

poarta turceascaSursă foto: Descoperim Lumea Împreună

Influențele invaziei turcești în zona Galațiului și-au lăsat amprenta sub forma unor ruine din clădiri construite de turci în secolele XVIII și XIX. Poarta hanului turcesc este tot ce a rămas dintr-un han, așa cum îi spune numele, compus dintr-o serie de clădiri care ofereau cazare în acele timpuri. Din păcate, de-a lungul timpului monumentul istoric a fost distrus, datorită unui muncitor neatent care a demolat o parte din acesta în 1982. A fost prevăzută restaurarea porții și transformarea ei într-un obiectiv turistic în mijlocul anilor 90, însă proiectul a fost abandonat, iar în prezent, municipalitatea nu are fondurile necesare de restaurare. Poarta se află într-o stare avansată de degradare.

Lacul Brateș

lacul bratesSursă foto: Panoramio

Situat la confluența dintre Prut și Dunăre, lacul Brateș este unul dintre cele mai mari lacuri din România, având o suprafață de 24 km și o adâncime de 3 m. Se pare că lacul ar fi făcut parte dintr-o deltă mică a râului Prut, formată din lacuri și bălți. O altă ipoteză spune că lacul ar fi fost un golf marin sau un liman al Prutului. Cert e că numele acestuia este legat de vechea denumire a Prutului, Brutus. În timpul regimului comunist, suprafața lacului a fost micșorată, acesta fiind inițial întins pe o suprafață de 7420 hectare. În prezent, lacul este folosit ca atracție turistică pentru pasionații de pescuit. Poți afla mai multe despre acesta de pe Wikipedia.

Lacul Vânători

lacul vanatori 3Sursă foto: Viața Liberă

Aflat la extremitatea nordică a municipiului Galați, Lacul Vânători este o altă destinație iubită de amatorii de pescuit. Acest lac este îngrădit, pe o latură, de o pădure de salcâmi. Este o zonă amenajată pentru agrement și pescuit, însă pescuitul este limitat de achitarea unei taxe.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

5 Responses

  1. Bine pana aici ,FELICITARI !EU AS FI INCEPUT CU TURNUL DE TELEVIZIUNE,CRED CA E SINGURUL ORAS DIN ROMANIA CARE SE POATE MANDRI CU ASA CEVA!!! DE ACOLO ‘VANAI”OBIECTIVELE APOI DE LA NIVELUL SOLULUI PE CELELALTE ! PROBABIL CA AU MAI RAMAS LOCURI SI LUCRURI INTERESANTE DIN GALATI SI IMPREJURIMI DAR FELICITARI PT INFORMATII!

  2. As adauga Gradina Publica, Padurea Garboavele (ati vorbit doar de zoo) sau strazile vechi superbe.

  3. Poți adaugă și biserica,, Sfânta Treime,, din cartier Filesti, ctitorita de Aristide Serfioti pe la 1880. Dacă o vizitezi, sigur întra în top 10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *