logo
Search
Generic filters
Exact matches only

3 motive ca să vizitezi Valea Vaserului din Maramureș

Valea Vaserului este una dintre cele mai frumoase și sălbatice zone din Maramureș, județ cunoscut pentru peisaje pitorești, tradiții bine păstrate din generație în generație și Mocănița – una dintre puținele trenuri trase de locomotive cu aburi din România.

În mijlocul munților și a dealurilor care te cheamă la drumeții se găsește Pensiunea Vaser, o unitate de cazare de familie înconjurată de o grădina frumoasă, fiind locul ideal de evadare din zgomotul urban, unde relaxarea și ospitalitatea sunt la ele acasă.

Dacă vrei să guști bucate tradiționale făcute în casă, să bei renumita țuică de Maramu și să te aventurezi într-o călătorie înapoi în timp, aici trebuie să îți petreci concediul. Plus de asta, aerul curat îți va prinde de minune și vei reuși să îți reîncarci bateriile în doar câteva zile.

Dacă toate astea nu te-au convins încă, îți mai ofer 3 motive ca să îți faci bagajul chiar acum și să pleci spre Vaser.

  1. Mocănița

mocanita

Mocănița se află la doar câteva minute de mers pe jos de la Pensiunea Vaser. Trenul tras de locomotiva cu aburi străbate o distanță de 43 de km pe o linie ferată cu ecartament îngust pe Valea Vaserului, fiind o experiență unică pentru fiecare iubitor de natură. Vagoanele de călători de tip muzeal te transportă încet înspre mijlocul munților, iar drumul este plin de peisaje superbe cum nu mai vezi în alte părți.

  1. Tradițiile

traditii

Tradițiile maramureșene sunt cunoscute în toată țara, dar și la nivel internațional. Meșteșugurile, preparate culinare și porturile țărănești sunt principalele atracții ale zonei. Dacă vrei să guști plăcinte și cozonaci tradiționali pregătiți în casă, să știi cum este senzația de a purta un costum popular, să închini un pahar de țuică de Maramu sau să participi la tăiatul porcului, atunci nu uita să îți faci o rezervare la Pensiunea Vaser. Pe lângă astea, se adaugă preparatele tradiționale făcute în propria carmangerie, mesele festive și participarea la diferite evenimente și festivaluri tradiționale – învârtitul făcliilor.

  1. Natura

cascada cailor

Natura este una de vis, motiv pentru care nu trebuie să ratezi drumețiile în munți, excursiile în Maramureșul istoric, vizita la mănăstiri și muzee, traseee turistice cu mașina sau părtiile de schi pe timpul iernii. Cascada Cailor, Vârful Pietrosul, Pasul Prislop, Izvorul Albastru a Izei, Valea Izei, Munții Rodnei și complexul turistic Borșa sunt doar câteva dintre obiectivele turistice naturale care se pot vizita aici. De asemenea, în curtea pensiunii se află leagăne, loc de barbeque, loc de joacă pentru copii, terasă, foișor și loc de luat masa în aer liber.

Ți se pare că acesta este locul de vis unde să îți petreci un concediu? Acum îți oferim posibilitatea să câștigi un sejur pentru două persoane pe Valea Vaserului, în cadrul Pensiunii Vaser. Tot ce trebuie să faci este să cauți Soarele în articolele noastre și să ne scrii un comentariu atunci când l-ai găsit. În fiecare dimineată, Soarele răsare într-un articol diferit. Mai multe detalii poți afla pe pagina campaniei.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

  1. Frumos articol! Tare mult as vrea sa merg cu mocanita…..stiu ca e singura functionala din tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *