Search
Generic filters
Exact matches only

De ce să vizitezi orașul Bălan din județul Harghita

Amatorii de călătorii știu că până și în cel mai mic și neînsemnat sat sau oraș dintr-o anumită zonă este interesant de văzut și de experimentat. Așadar, poate ar fi bine să fiți deschiși spre aventură și să încercați destinații inedite.

Și dacă nu știți ce loc din țară să vizitați, ați putea testa următoarea variantă: cu ochii închiși, puneți degetul pe harta țării și porniți în cel mai scurt timp spre destinație. Vă va scoate din rutină și, în mod cert, ceva interesant veți găsi acolo.

Dacă nu agreați ideea de mai sus, dar sunteți indeciși în ce direcție să porniți pentru o excursie de weekend, vă propun să vizitați orașul Bălan, din județul Harghita. Este un mic orășel cu aproximativ 6.000 de locuitori, situat în „capătul lumii”. Șoseaua se termină în Bălan, dincolo de oraș nu mai este decât munte și nimic altceva. Odată ajunși în această micuță localitate, veți avea senzația că v-ați rupt de lume. Bălan este situat la distanțe aproximativ egale între Miercurea Ciuc și Gheorgheni.

Fostă așezare minieră, Bălanul are două puncte de atracție: muntele și câinii din rasa Malamut de Alaska. Dacă în ceea ce privește muntele, știți ce aveți de făcut, poate vă veți întreba de ce este interesant să vedeți niște câini.

În Bălan, de ani buni, Mariana Vrabie și Constantin Grosu cresc câini din rasa Malamut de Alaska. Pe lângă faptul că participă cu ei la competiții interne și internationale de sănii trase de câini, cei doi localnici oferă pentru oricine este interesat plimbări pe munte cu sania sau cartul (căruț cu patru roti) trase de câini, în funcție de anotimp. Traseul este pe munte, iar pe sanie/cart încape o persoană adultă sau doi copii. Atelajul este tras de patru-zece câini și este condus de musher (denumirea persoanei care ghidează câinii). Va fi o experiență inedită și de neuitat.

După ce ați făcut cunoștință cu Malamuții de Alaska și cu stăpânii lor, porniți pe trasee în munții Hășmaș. Cele mai cunoscute puncte din Hășmaș sunt Piatra Singuratică, vârful Hășmașul Mare (1793 metri), cheile Bicazului, Suhardul și Lacul Roșu.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *