logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Un studiu arată că „O bere pe zi duce la dublarea fertilității masculine”

Conform unui studiu realizat de cercetători de la Massachusetts General Hospital din Boston, o bere pe zi duce la dublarea fertilității masculine. În schimb, consumul excesiv de cafea poate scădea drastic șansele unui cuplu de a avea copii, relatează luni 7sur7.be, citat de Agerpres.

Studiul s-a desfășurat pe 105 bărbați ale căror partenere au recurs la fecundarea in vitro și care aveau vârsta medie de 37 de ani. Despre consumul moderat de bere care este benefic pentru o viață echilibrată s-a dezbătut intr-un articol anterior, pe care-l gasiţi aici.

Nu se știe dacă alcoolul și cafeina au același efect asupra sarcinilor naturale, „dar, dacă vreți să îmbunătățiți rata de succes a fertilizărilor in vitro, să reușiți să aveți un copil de la prima încercare și să scutiți emoții și bani, știți ce aveți de făcut”, spun cercetătorii. Vezi aici, mai multe informații despre cafea.

Un alt studiu arată că vegetarienii au o concentrație slabă de spermatozoizi față de cei care nu sunt vegetarieni. „Regimul afectează semnificativ calitatea spermei”, spune dr Eliza Orzylowka de la Universitatea Loma Linda din California. Ea avertizează totodată asupra consumului excesiv de soia.

Cele două studii au fost prezentate la conferința anuală de medicină a reproducerii, care are loc la Honolulu între 18 și 22 octombrie.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *