logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ustensile des folosite în bucătăria asiatică

Sunt anumite ustensile care se folosesc des în bucătăria asiatică. Acestea uşureaza munca bucătarului şi îi oferă mai mult timp pentru a se focusa pe calitatea mâncării.

Fierbătorul de orez

fierbator orez

Dacă găteşti des orez, acest fierbător este o necesitate în bucătăria ta. Oala sub presiune găteşte la perfecţie orice tip de orez, dar şi cereale. Majoritatea fierbătoarelor au vas mobil cu proprietăţi speciale de antilipire. Dacă îţi achiziţionezi un fierbător cu funcţie de menţinere la cald, acesta va păstra orezul la o temperatură constantă chiar şi după fierbere.

Tigaia Wok

tigaia wok

foto

Tigaia Wok este o investiţie excelentă pentru bucătăria ta, deoarece te ajută să găteşti ingredientele într-un mod sănătos şi rapid. Această tigaie este perfectă pentru preparte stir-fry şi pan-fry, dar şi pentru aburire, fierbere, supe, prăjire sau caramelizare. Forma concavă îi oferă avantajul de a putea găti cu foarte puţin ulei.

Beţişoare (Chopsticks)

chopsticks 1

foto

Chopstick-urile sunt o pereche de beţişoare egale, folosite de mii de ani ca şi ustensile tradiţionale de servit masa în China, Vietnam, Corea şi Japonia. Deşi sunt originare din China, utilizarea acestora s-a răspândit şi în alte regiuni ale Asiei, iar mai apoi în toată lumea. De cele mai multe ori sunt făcute din bambus, plastic, lemn sau oţel inoxidabil, dar se găsesc şi din porţelan, argint, fildeş sau jad.

Folosire

Beţişorul inferior este pus la baza degetului mare şi între degetul inelar şi degetul mijlociu. Acesta este imobilizat astfel. Cel de-al doilea beţişor este ţinut ca un creion, folosind vârful degetului mare, degetul arătător şi degetul mijlociu. Acesta este mişcat în timp ce mănânci, pentru a ţine mâncarea între strânsoarea beţişoarelor.

13x19_02_fixed

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *