logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Vegetale şi murături în bucătăria asiatică

Ridiche murată

Ridichea murată este o sursă importantă de vitamina C şi are o consistenţă crocantă. Este des folosită în coreea de Sud, Japonia şi China în preparate precum salate, kimbap coreean şi maki-sushi japonez.

Ghimbir murat

Ghimbirul murat are o aromă picantă, fiind folosit între preparate pentru a curăţa bolta palatină a gurii. Consumat, acesta oferă senzaţie de prospeţime şi posibilitatea de a gusta mai multe mâncăruri fără a amesteca gusturile lor în gură. De asemenea, ghimbirul are şi proprietăţi medicinale. Având peste 500 de compuşi identificaţi şi beneficii biologice profunde, este utilizat şi în prezent în medicina orientală.

Alge marine

Algele marine sunt o sursă importantă de minerale benefice corpului uman. Acestea se găsesc sub formă deshidratată, astfel că 100 de grame de alge uscate sunt echivalentul a unui kilogram de alge umede. Se folosesc în supe şi în diferite preparate, iar algele foi sunt folosite la sushi.

Muguri de bambus

Mugurii de bambus se găsesc în stare crudă, muraţi sau în apă cu sare. Cei în variantă crudă se folosesc pentru granitură, iar cei muraţi în preparate cu carne, tăiţei şi legume. Bambusul este indicat pentru scăderea colesterolului, îmbunătăţirea digestiei  şi a circulaţiei sangvine.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *