logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională a Artiștilor – 25 octombrie

Deși ne place să credem că în fiecare dintre noi se află câte un mic artist care-și manifestă talentele într-un fel sau altul, astăzi este o zi în care îi sărbătorim pe artiștii adevărați, oameni consacrați care, de-a lungul timpului, au lăsat moșteniri culturale lumii prin lucrări de pictură, sculptură, muzică etc.

Ziua Internațională a Artiștilor a fost înființată de către Chris McClure, un pictor canadian cunoscut pentru lucrările sale făcute într-un stil denumit ”Realismul Romantic”. El a creat această zi cu scopul de a sărbători toate manifestațiile lumii artistice, indiferent de specializare, dar și pentru a încuraja artiștii să-și exprime prin intermediul lucrărilor lor propria perspectivă asupra vieții.

Ziua de astăzi onorează mințile creative care au talentul de lăsa moștenire generațiilor care reprezintă dovezi de artă prin care urmașii noștri să înțeleagă mai bine lumea în care trăim noi, cei din prezent.

Poți să iei și tu parte la sărbătorirea acestei zile, chiar dacă nu te consideri un artist. Există multe  lucruri pe care le poți face pentru a-ți arăta aprecierea față de munca oamenilor pe care îi admiri sau urmărești. Spre exemplu, poți să sprijini artiștii din comunitatea ta cumpărându-le lucrările sau biletele la spectacolele pe care le susțin și încurajându-i pe cei din jur să facă la fel.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *