logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Asistentelor de la Urgențe – 8 octombrie

Dacă voi credeți că aveți un job stresant, încercați să vă imaginați în locul asistentelor (sau asistenților) de la Urgențe. În fiecare zi acești oameni sunt nevoiți să înfrunte multitudinea de probleme care apar continuu într-un spital și să ofere ajutor oamenilor răniți.

Ziua Asistentelor de la Urgențe a fost pentru prima oară sărbătorită în Australia, în 1989. S-a extins însă rapid în jurul lumii, astăzi fiind celebrată la nivel internațional ca semn de recunoaștere pentru munca grea și dedicarea de care dau dovadă persoanele ce lucrează la Urgențe.

Prin sărbătorirea acestei zile se urmărește și inspirarea copiilor în alegerea acestei profesii. Este adevărat că munca este foarte grea, dar satisfacțiile pe care le poți obține din ajutorul oferit altora într-o situație gravă sunt suficiente pentru a trece peste acest neajuns.

Această meserie, de multe ori subapreciată de societate, necesită și anumite calități, dintre care cele mai importante sunt compasiunea și preocuparea față de binele celor din jur.

Ziua de astăzi face parte dintr-un eveniment mondial de o amploare uriașă, numit Săptămâna Asistentelor de la Urgențe. Cu această ocazie, peste tot în lume au loc diverse manifestații, conferințe și evenimente locale care caută să promoveze această meserie și să ofere informații relevante despre ea.

Poți să contribui și tu, dacă dorești, la răspândirea acestor informații prin documentare și împărtășire cu cei din jur, chiar dacă nu ai nicio legătură cu domeniul.

Citește și despre Ziua Internațională a Învățătorilor.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *