logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Bisexualității – 23 septembrie

Ziua Bisexualității este sărbătorită la nivel mondial în 23 septembrie de către membri ai comunităților bisexuale, dar și de cei care susțin această orientare sexuală. Astăzi se sărbătorește nu doar bisexualitatea în sine, ci și comunitățile bisexuale, recunoașterea acestei orientări sexuale, istoria și cultura ei, precum și oamenii care au îmbrățișat-o.

O persoană bisexuală este atrasă, din punct de vedere fizic, atât de bărbați cât și de femei. Bisexualitatea face parte dintre cele trei orientări sexuale pe care oamenii le experimentează, alături de heterosexualitate și homosexualitate.

Ziua Bisexualității a fost pentru prima dată celebrată în 1999, fiind înființată de către trei activiști americani care militau pentru drepturile bisexualilor și împotriva discriminării. Acești oameni sunt Wendy Curry, Michael Page și Gigi Raven Wilbur. Ei au considerat că această zi este necesară din cauza prejudecăților și marginalizărilor la care bisexualii erau supuși atât din partea comunităților heterosexuale cât și din partea celor homosexuale.

Tot astăzi se mai sărbătorește și Ziua Sindromului Picioarelor Neliniștite, o afecțiune neurologică sezitivo-motorie, care are un impact grav asupra vieții prin oboseala generată de tulburările de somn. De acest sindrom suferă aproximativ 8-10% din populația lumii, fiind mai frecvent întâlnit la femei.

Ziua de astăzi își propune să crească nivelul de informare cu privire la această boală și să ofere ajutor oamenilor care suferă de ea.

Citește și despre Ziua Internațională a Democrației.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.