Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua camerei de fotografiat – 29 iunie

Camera de fotografiat a devenit un obiect foarte obișnuit în ziua de astăzi, iar răspândirea rețelelor sociale ne ajută să răspândim pozele reușite pe care le-am făcut de-a lungul timpului.

La început aparatele de fotografiat erau deosebit de scumpe și scoteau numai poze alb-negre, iar ca și bliț era folosit un amestec format din praf de pușcă și alte substanțe.

De la tehnica inventată de francezul de Joseph Niépce și instrumentul său numită heliograf care a realizat prima fotografie în anul 1825, a trecut destul de mult timp, iar acum tehnologia a devenit accesibilă pentru oricine astfel că fiecare persoană își poate permite un astfel de instrument.

Au mai urmat mulți alți inventatori și pionieri în domeniul fotografiei precum Louis Jacques Daguerre, Hamilton Smith sau George Eastman, fondatorul companiei Kodak și cel care în anul 1888 a vândut primul aparat de fotografiat al acestei firme devenite celebre între timp.

Leica I a fost unul dintre cele mai populare camere foto în anul 1925, ceea ce a dus la apariția mai multor competitori, printre care și Kodak cu al său Retina I în 1934. Japonezii au pus bazele firmei Canon în 1936, care a început să producă astfel de dispozitive care au devenit și ele extrem de apreciate, mai ales în SUA.

Prima cameră digitală a apărut în Japonia, la sfârșitul anului 1989 și a fost produsă de compania Fuji și costa și ea câteva mii de dolari.

Fotografiile au acum rezoluții foarte mari, sunt digitale, obiectivele camerelor de fotografiat sunt uimitoare și surprind și cele mai mici detalii, unele au chiar touchscreen și câteva milioane de culori.

Ziua camerei de fotografiat este dedicată acestui progres tehnologic deosebit de important și care ne-a ajutat încă de la apariția sa, să surprindem momentele plăcute și imaginile minunate pe care ni le dăruiește viața. Totodată, multe evenimente  pot fi păstrate mult mai ușor în acest fel, pentru a ne aduce aminte cu plăcere lucrurile cu adevărat frumoase din viața noastră.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *