logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua donației venitului de pe o zi pentru caritate – 14 Mai

Ziua de astăzi este recunoscută în întreaga lume ca și Ziua donației venitului de pe o zi pentru caritate. Oricine se poate implica pentru a face o faptă bună, această zi fiind mai mult un elogiu pentru generozitate.

Fiecare dintre noi poate ajuta pe cei nevoiași într-un fel sau altul. Cele mai utilizate metode sunt contribuția directă prin bani, alimente, haine, jucării sau voluntariat, și cea indirectă prin care oamenii contribuie cu câte ceva la unele campanii.

Sentimentul de a face bine este cu siguranță binevenit de oricare dintre noi astfel că dacă putem face o faptă bună nu ar trebui să ne dăm în lături.

Pe lângă ceea ce sărbătorim mai sus, mai avem și o altă sărbătoare care poartă numele de Ziua dansului precum o găină. Originile acestei sărbători sunt necunoscute însă în multe părți ale lumii acest dans este folosit la nunți și la alte evenimente sociale.

Melodia a fost compusă de Werner Thomas, un cântăreț elvețian care folosea intrumentul numit acordeon. Inițial, cântecul se numea „Dansul raței”. De asemenea, se spune că acest cântec este unul care se folosește chiar și la Oktoberfest.

Cei care iubesc acest mod de a dansa au ocazia potrivită  de a celebra această zi așa cum se cuvine.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.