logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Dorului te provoacă să devii ambasaDOR

Astăzi este 13 mai, iar în această zi, începând de anul trecut, românii sărbătoresc Ziua Dorului. Pentru că nimic nu este mai autentic decât dorul românesc, un cuvânt care nu are traducere exactă în nicio altă limbă, cei de la Vunk, prin mișcarea socială Orașul Minunilor, au decis că această zi trebuie sărbătorită.

Prima ediție a Zilei Dorului, un succes

Prima ediție a Zilei Internaționale a Dorului a dat românilor șansa să sărbătorească ceea ce-și doreau ei mai mult – dorul față de cei dragi. Rezultatul a fost că majoritatea oamenilor au răspuns provocării celor de la Vunk și și-au exprimat dorul în cel mai frumos mod.

Trupa Vunk, alături de cei de la Fly Project, au lansat atunci și un imn al acestei sărbători nou formate.

Tot atunci, hashtag-urile campaniei (#ZiuaDorului și #Dorulmeueste) au fost folosite în nenumărate rânduri de utilizatorii rețelelor de socializare.

Ediția din acest an

Cornel Ilie și colegii săi de trupă nu s-au oprit acolo, astfel că organizează, și în acest an, Ziua Internațională a Dorului. Acum, ei duc inițiativa lansată anul trecut și mai departe, încercând să transforme Ziua Dorului, o sărbătoare neoficială, într-o zi națională. Pentru asta, ei au creat un scurt video în care îi îndeamnă pe români să devină ambasaDORi ai dorului, mizând, într-o oarecare măsură, și pe jocul de cuvinte creat.  În clip, Cornel Ilie spune că „Dorul nu poate fi văzut. Se pot vedea însă gesturile făcute în numele lui. Dorul nu poate fi auzit. Dar poți să-ți asculți sufletul și o să-ți vorbească în numele lui. Dorul nu poate fi atins, dar te poate atinge în mii de feluri. Dorul nu are gust, însă nu are nici gusturi, există pentru oricine, pentru orice. Dorul nu are cetățenie, pentru că nu are nici granițe. Dorul nu are vârstă, însă are o zi a lui, Ziua Dorului. Pe 13 mai. Cu toții avem cel puțin un dor. Spune-l pe al tău, scoate-l la lumină.”

https://www.youtube.com/watch?v=SWzCpdhxDHg&feature=youtu.be

Pentru a deveni ambasaDOR, tot ce trebuie să faci este să alegi unul dintre bannerele pe care le-au pus la dispoziție și să îl pui pe pagina ta de Facebook. Nu uita să folosești hashtag-ul #ZiuaDorului.

Tot vocalistul trupei motivează că „Dorul  te face să-ți amintești doar lucrurile cu adevărat importante, dar mai mult decât orice, dorul te împinge să faci gesturi frumoase. Din ce în ce mai mult simțim că petrecem sărbătorile altora și nu este neapărat ceva rău. Dar dacă noi, românii, am face o zi pe care să o sărbătorească o lume întreagă? Pentru că românul s-a născut și poet și inventiv, am creat Ziua Dorului! Nicăieri în lumea asta nu există o astfel de zi și în nicio altă limbă nu se înțeleg mai bine emoțiile cuvântului <<DOR>>. Fă astfel încât dorul tău să se împlinească și, în același timp, Romania să devină cunoscută și pentru idei frumoase. O sărbătoare durează o zi, dar emoțiile ei pot dura o viață!”

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *