logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Drepturilor Individuale ale Omului – 29 august

Astăzi sărbătorim Ziua Drepturilor Individuale ale Omului, susținute foarte vehement în scrierile filozofice ale lui John Locke. Această zi este totodată și ziua de naștere a scriitorului care considera că drepturile de care orice om ar trebui să dispună, indiferent de rasă, etnie sau orice alt criteriu, sunt dreptul la viață, la libertate, la proprietate, la libertatea de exprimare, la libertatea religiei și la libertatea de a se adresa guvernului.

Ziua Drepturilor Individuale ale Omului a fost inițiată de către doctorul Tom Stevens, care a susținut filosofiile lui John Locke legate de cea mai mică unitate a unei societăți: individul. Cei care sărbătoresc ziua de astăzi de regulă participă la diferite întâlniri în cadrul cărora se citește din operele lui John Locke și se discută despre perspectiva sa.

În același timp, se ia în considerare și efortul depus de țara în care are loc întâlnirea pentru protejarea acestor drepturi fundamentale ale omului și se propun soluții pentru îmbunătățirea lor.

Dacă nu te atrag întâlnirile filozofice, află că tot astăzi se mai sărbătorește și Ziua Plantelor, care celebrează importanța legumelor într-o alimentație sănătoasă. Ziua de astăzi își propune să încurajeze oamenii să consume mai multe legume și totodată să renunțe la folosirea sării în prepararea mâncărurilor de casă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *