logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Gimnasticii – 20 septembrie

Ziua de astăzi celebrează unul dintre cele mai frumoase sporturi din lume și totodată unul din sporturile în care țara noastră a reușit mereu performanțe deosebite. Ne amintim, desigur, de primul 10 din istoria gimnasticii, luat de către Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice din Montreal.

Ziua Gimnasticii se sărbătorește încă din anii ’90 cu scopul de a răspândi popularitatea acestui sport și de a încuraja cât mai mulți tineri să-l urmeze. Peste tot în lume au loc astăzi concursuri, demonstrații și evenimente legate de gimnastică, care încearcă să scoată în evidență atracțiile acestui sport deosebit.

De asemenea, cluburile de gimnastică sunt încurajate ca astăzi să deschidă porțile pentru publicul curios și să ofere demonstrații de gimnastică acestora, pentru a le arăta abilitățile care pot fi învățate practicând acest sport.

Individual, sportivii gimnaști își aduc și ei contribuția la promovarea acestui sport prin implicarea directă în evenimentele organizate și prin contactul direct cu fanii.

În spiritul unei vieți sănătoase, trebuie menționat că tot astăzi se mai sărbătorește și Ziua Internațională a Mâncatului de Mere. Știi prea bine că merele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe, astfel încât poți să profiți de această zi pentru a lăsa deoparte dulciurile pe care le consumi constant și să mănânci câteva mere.

Nu degeaba se spune că un măr pe zi ține doctorul la distanță.

Citește și despre Ziua Internațională a Democrației.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *