logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională a Arhitecturii – 12 noiembrie

Nu este nevoie să ai simțul artistic foarte bine dezvoltat pentru a aprecia cum se cuvine munca și talentul care intră în realizarea unei opere de arhitectură. Aproape toate orașele mari din România găzduiesc pe străzile lor adevărate monumente arhitecturale care constituie obiective turistice importante pentru respectiva localitate.

Ziua Internațională a Arhitecturii a fost înființată în 2005 de către Uniunea Internațională a Arhitecților cu scopul de a sărbători eforturile depuse de arhitecți și de a celebra cele mai mari opere arhitecturale din întreaga lume.

Rolul arhitecților în societate este unul foarte important prin prisma faptului că ei sunt cei care dau formă multor lucruri care ne înconjoară, de la clădiri la orașe întregi. Mai mult decât atât, arhitectura are și un rol important în dezvoltarea societății pe viitor, gândind modul în care se pot economisi resurse, susține creșterea populației sau rezolva diverse probleme sociale.

Astăzi, la nivel internațional, se susțin diverse evenimente care adună la un loc oameni din domeniu (arhitecți, ingineri, dezvoltatori etc) pentru a discuta idei, relaționa și plănui proiecte viitoare. Dacă te afli în breaslă, asigură-te că nu ratezi un astfel de eveniment.

Dacă nu ești în domeniu însă, poți aprecia această zi oprindu-te pentru câteva clipe și admirând operele arhitecturale din propriul oraș, la care cel mai probabil că nici nu te-ai uitat de două ori până acum.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *