logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională a Bărbaților – 19 noiembrie

barbati-la-bere

Ziua Internațională a Bărbaților a fost creată în 1999 în Trinidad și Tobago, astfel încât vorbim astăzi despre cea de-a 15-a ediție e acestui eveniment internațional. Scopul acestei sărbători a fost la origine conștientizarea populației cu privire la sănătatea bărbaților din întreaga lume. Mai mult decât atât, această zi vorbește despre relațiile și egalitatea între sexe, dar și despre faptul că bărbații pot fi modele de urmat pentru copiii lor.

La nivel internațional mai mult de 80 de țări sărbătoresc această zi, deși multe dintre ele au început destul de recent să o ia în considerare. România se află, după cum bine știi, pe lista țărilor care nu acordă o atenție foarte mare acestei zile dedicate bărbaților.

Tot azi se mai sărbătorește și Ziua Internațională a Toaletei. Această celebrare urmărește să atragă atenția la nivel mondial asupra aspectelor sanitare din viața oamenilor, dar și asupra celor circa 2,5 miliarde de oameni de pe planetă care nu au acces în mod regulat la o toaletă.

Peste tot în lume astăzi au loc evenimente menite să promoveze standardele de igienă de care trebuie să ținem seama cu toții, dar și să găsească soluții pentru a ajuta oamenii aflați în situații unde starea igienei este precară.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *