logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională a Bunătății – 13 noiembrie

Chiar dacă e 13, astăzi nu este o zi cu ghinion, ci dimpotrivă. Ziua Internațională a Bunătății a luat ființă pe 13 noiembrie 1997, când un grup de umanitari s-au organizat pentru a face o „Declarație de bunătate”.

Celebrarea de azi nu te împinge spre acțiuni precum adoptarea tuturor copiilor din orfelinate sau salvarea tuturor animalelor de la eutanasiere. Ziua de azi îndeamnă, însă, oamenii să apeleze la mici gesturi de bunătate prin care pot să aducă un zâmbet pe fețele celor din jur și să-i ajute pe cei mai puțin norocoși decât ei.

Astăzi poți obține acel sentiment plăcut dat de recunoștința unui semen pe care l-ai ajutat fără să aștepți nimic în schimb, pentru că sentimentul de umanitate care te va cuprinde reprezintă toată răsplata de care ai nevoie.

Cel mai simplu lucru pe care îl poți face este donația. Ușoară, la îndemână și lăudabilă, o acțiune de donație te poate scăpa pe tine de lucruri pe care nu le folosești, dar care pot fi utile altora.

Privind din alt unghi, gesturile de bunătate pot fi și foarte mărunte, precum o îmbrățișare, cedarea locului în autobuz, ținerea ușii pentru cineva în vârstă, ajutorul dat cuiva pe stradă, un leu oferit unui om nevoiaș etc.

Tu ai libertatea de a decide dacă și cum vrei să sărbătorești această zi.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *