logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională a Cafelei – 29 septembrie

Cafeaua este băutura preferată de oameni în momentele grele ale dimineților, în care simți că nu trăiești până când nu o bei. Sigur, dramatizez, dar știi prea bine că există foarte mulți oameni atât de dependenți de această băutură încât au impresia că nu pot să facă absolut nimic până când nu beau cafeaua de dimineață.

Cafeaua își are rostul ei, dar o cantitate prea mare strică. Ziua Internațională a Cafelei își propune așadar să promoveze avantajele pe care această băutură le oferă organismului, dar în același timp avertizează cu privire la efectele negative ale cafelei atunci când aceasta este consumată în doze mult prea mari.

Ziua de azi promovează și lunga istorie a cafelei, care a început în Etiopia în secolul al IX-lea, când un păstor de capre a descoperit din întâmplare efectele energetice ale boabelor de cafea asupra turmei de animale pe care o păstorea.

Tot azi se mai sărbătorește și Ziua Internațională a Inimii. Nu, nu e o sărbătoare de iubire, ci una care promovează acest organ vital și încearcă să informeze cu privire la modalitățile prin care bolile de inimă pot fi prevenite.

În prezent, conform organizației World Heart Federation, principala cauză de deces o reprezintă bolile de inimă și atacurile de cord, care ucid în jur de 17,1 milioane de oameni în fiecare an.

Ziua Inimii își propune așadar să promoveze sănătatea globală și importanța atenției pe care trebuie să o oferim inimii.

Citește și despre Ziua Gimnasticii.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *