logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională a Diabetului – 14 noiembrie

Ziua Internațională a Diabetului a fost înființată în 1991 datorită colaborării dintre Federația Internațională de Diabet și Organizația Mondială a Sănătății. Cele două organizații au luat decizia de a înființa o zi care să ajute în fiecare an la creșterea nivelului de informare cu privire la această boală și la modalitățile pe care le putem aborda pentru a o combate. Decizia lor a fost influențată în mare măsură de numărul de cazuri de diabet înregistrate la nivel mondial în perioada respectivă.

Ziua de 14 noiembrie nu a fost aleasă la întâmplare. Ea coincide cu data de naștere a omului de știință Frederick Banting, căruia i se datorează în parte descoperirea insulinei. Tot el a fost cel care a folosit-o pentru prima dată pe oameni.

Această celebrare, dacă îi putem spune așa, aduce în atenția publicului larg mai multe subiecte sau teme de dezbatere. Spre exemplu, în perioada 2009 – 2013 s-a dezbătut foarte mult tema educației și prevenției. Această abordare era menită să educe populația cu privire la lucrurile pe care le poate face pentru a împiedica apariția bolii.

Alte subiecte abordate în trecut au mai fost stilul de viață, obezitatea, drepturile omului, avantaje și dezavantaje, copii/adolescenți și altele. La nivel mondial, astăzi se organizează diferite evenimente cu scop educativ: conferințe, lecturi, evenimente sportive, academice etc.

Citește și despre Ziua Internațională a Orfanilor.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *