logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională a Libertății – 9 noiembrie

Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Libertății, o zi care comemorează Căderea Zidului Berlinului și totodată căderea comunismului în centrul și estul Europei. Ziua a fost stabilită ca sărbătoare internațională în 2001 de președintele american George W. Bush, cu scopul de a-i uni pe cei separați de Cortina de Fier și de diferitele ideologii care domneau de o parte și de alta.

Un alt rol important al acestei zile este și amintirea faptului că un număr mare de oameni care lucrează împreună pentru același scop poate să schimbe foarte multe lucruri la nivel de națiune și să aibă parte, într-un final, de tipul de conducere pe care îl doresc.

Ziua Internațională a Libertății este sărbătorită în mai multe moduri, depinzând de țară, societate și ideologia fiecărui individ. Multe organizații care promovează libertatea omului invită cetățenii la dezbateri, prezentări și alte evenimente care au ca scop promovarea uneia dintre cele mai importante valori dintr-o democrație: libertatea individului de a decide pentru sine.

Astăzi ai ocazia de a te implica în diferite acțiuni din cadrul comunității tale pentru a-ți face vocea auzită alături de alți oameni cu care împărtășești aceleași valori, principii și opinii. Este o zi importantă și pentru societatea românească, prin prisma protestelor legate de alegeri care au loc în toată țara în această perioadă.

Citește și despre Ziua Conștientizării Stresului.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *