Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională a Nonviolenței – 2 octombrie

Ziua de astăzi a fost înființată cu un scop clar, pe care îl deducem încă din titlu: lupta împotriva violenței la nivel internațional. Fie că vorbim despre violență fizică sau psihică, fie că este vorba despre violența împotriva oamenilor sau a animalelor, aceasta trebuie să dispară dintr-o societate internațională modernă.

Cred că vei fi de acord cu mine când spun că mai este mult de muncă până acolo, dar schimbarea poate începe cu fiecare dintre noi. Ziua Internațională a Nonviolenței este sărbătorită astăzi deoarece coincide cu data de naștere a lui Mahatma Gandhi. El a fost cel care a rostit celebrele cuvinte: ”Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”, sugerând astfel că lucrurile bune încep cu fiecare dintre noi, iar pacea mondială este unul dintre aceste lucruri.

Marea Adunare a Organizației Națiunilor Unite încurajează populația lumii să participe la răspândirea acestui mesaj împotriva violenței prin educație și informare.

Tot azi mai sărbătorim și Ziua Internațională a Animalelor de Fermă. Vorbim aici de oi, vaci, porci, cai, păsări și orice alte animale s-ar putea să mai aveți pe lângă casă. Și această zi a fost creată în memoria lui Gandhi, care propovăduia în învățăturile lui respectul pe care oamenii ar trebui să îl ofere animalelor ce furnizează constant hrană și îmbrăcăminte.

Este o ocazie potrivită pentru părinți să-și informeze copiii cu privire la animalele de fermă sau de curte și la rolul important pe care acestea îl au în viața oamenilor. Tot cu ocazia acestei sărbători, violența împotriva animalelor și abuzurile de orice fel sunt și ele combătute drastic.

Citește și despre Ziua Consumului de Bere.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *