logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională a Orfanilor – 10 noiembrie

Astăzi e o zi potrivită pentru ruperea câtorva minute din viața cotidiană aglomerată și concentrarea atenției asupra copiilor orfani care nu dispun nici pe departe de condițiile noastre de trai. Nu e nevoie să ne uităm spre Africa sau alte țări defavorizate din lume, deoarece România este ea însăși o țară cu numeroase probleme de acest fel.

Foarte mulți copii rămân orfani în fiecare an în întreaga lume din motive diverse: război, foamete, boli, sărăcie etc. Câteva dintre acestea se aplică și în cazul României. Ziua Internațională a Orfanilor își propune să atragă atenția întregii lumi la condițiile în care trăiesc acești copii.

Totodată, se încearcă și convingerea populației să întindă o mână de ajutor celor aflați în această situație. Ajutorul nu trebuie să fie neapărat reprezentat de adopție. Îți poți oferi sprijinul tău pentru cei mici prin participare activă la conștientizarea oamenilor din jur cu privire la gravitatea acestei probleme, poți ajuta la strângerea de fonduri pentru fundațiile care au în grijă orfani sau poți sponsoriza/ajuta un singur copil dintr-un orfelinat, devenind astfel un fel de binefăcător al său.

Indiferent de decizia pe care o vei lua nu uita că orice ajutor, cât de mic, este binevenit și apreciat de cei aflați în suferință.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *