logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională a Pisicilor – 8 august

Iubitorii de pisici au astăzi motive de sărbătoare, pentru că este ziua patrupedelor mult-iubite din casă. Ziua Internațională a Pisicilor a fost fondată în 2002 de către Fundația Internațională a Bunăstării Animalelor și de către alte grupuri care militează pentru drepturile animalelor.

În caz că nu știați, pisicile sunt cunoscute oamenilor încă de acum 9500 de ani, devenind în prezent cel mai popular animal domestic din lume. Numărul pisicilor la nivel mondial depășește 500 de milioane. În 1998 erau circa 43 de milioane de pisici în Europa Vestică, 33 de milioane în Europa Estică, 7 milioane în Japonia și 3 milioane în Australia.

Un raport din 2007 spunea că 37 de milioane de gospodării din SUA aveau în grijă cel puțin o pisică, media fiind de 2,2 pisici/casă. În total, erau în jur de 82 de milioane de pisici în SUA, comparativ cu un număr de 72 de milioane de câini în aceeași țară.

Dacă vă numărați în rândurile oamenilor care au în casă astfel de prieteni blănoși, puteți folosi ziua de astăzi pentru a-i răsfăța cu mâncarea preferată sau pentru a petrece mai mult timp în compania lor, lucru care cu siguranță le va fi pe plac. Totodată, aceasta poate fi și o ocazie perfectă pentru adoptarea unei pisici, dacă simțiți nevoia unui animal de companie.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *