logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională a Televiziunii – 21 noiembrie

cuplu-la-televizor

În 1996 a avut loc primul eveniment din seria World Television Forum, în SUA. Evenimentul a fost organizat de către Organizația Națiunilor Unite și stă la baza Zilei Internaționale a Televiziunii pe care o sărbătorim astăzi.

Evenimentul a unit mai multe personalități din industria media care au analizat impactul tot mai mare pe care televiziunea îl avea asupra opiniei publice și asupra puterii de decizie a publicului atunci când era vorba despre probleme de pace și siguranță mondială.

În decembrie 1996, după forum, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a decretat ziua de 21 noiembrie drept Ziua Internațională a Televiziunii, o decizie luată cu scopul de a recunoaște impactul major pe care televiziunea l-a avut la nivel social.

Astăzi nu sărbătorim televizorul ca aparat, ci televiziunea ca filosofie, o filosofie care a însemnat enorm în secolul trecut, chiar dacă rolul ei social începe în prezent să fie tot mai mic în comparație cu cel al internetului.

Tot azi se mai sărbătorește și Ziua Internațională a Salutului. Aceasta a fost înființată în 1973 cu scopul de a arăta oamenilor că toate conflictele pot fi rezolvate prin intermediul comunicării și nu al violenței. Iar comunicarea începe cu un singur salut. Inițiativa înființării acestei zile s-a născut din frica pe care oamenii au resimțit-o în 1970 după conflictul armat dintre Egipt și Israel. În fond, ziua de astăzi încurajează pacea mondială și armonia între oameni.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *