logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională a Copilului – 1 Iunie

După cum bine știți, astăzi se sărbătorește Ziua Internațională a Copilului și putem spune că a devenit o tradție în cele mai multe țări de pe glob. Istoria acestei zile începe încă din anul 1925, atunci când în cadrul Conferinței dedicate bunăstării copiilor desfășurate la Geneva, în Elveția, s-a decis să se stabilească o zi a copiilor.

Ziua de 1 iunie a fost aleasă pentru că cele mai multe dintre statele prezente la aceea conferință au fost de acord cu acest lucru, multe dintre ele propunând această dată. Totodată, Federația Internațională Democrată a Femeilor a numit ziua de 1 iunie drept Ziua Copilului în 1950.

Această sărbătoare dedicată copilului este dublată și de Ziua Universală a Copilului care se celebrează pe data de 20 noiembrie. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a recomandat tuturor statelor să stabilească o zi a copiilor.

Copii sunt viitorul și inocența lor cu siguranță că impresionează pe oricare dintre noi. Adulții trebuie să aibă grijă de copii și să îi educe în așa fel încât să ajungă oameni care să aducă plusvaloare societății.

Organizația Națiunilor Unite a decretat ziua de 1 iunie ca și Ziua mondială a părinților în anul 2012 pentru a oferi o apreciere a eforturilor și sacrificiilor pe care este nevoit un părinte să le facă pentru familia sa. Relația cu părinții ar trebui prețuită pentru că de cele mai multe ori ei sunt singurii care ne iubesc necondiționat și sunt un punct de sprijin pentru noi în cele mai grele situații.

Rezoluția O.N.U. specifică faptul că familia trebuie să fie mediul propice în care copiii să se dezvolte armonios din orice punct de vedere având parte de o atmosferă de dragoste, bucurie și înțelegere.

După cum se poate vedea în această zi putem sărbători atât copii cât și părinții deopotrivă, însă o relație normală între copii și părinți nu se rezumă doar la o zi ci durează toată viață, așadar trebuie să ne bucurăm cât se poate de mult de copii și părinții noștri.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *