logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua internațională a familiei – 15 Mai

De data de 15 mai se leagă mai multe sărbători internaționale fiecare de o importanță deosebită.

Ziua internațională a familiei se celebrează în această zi încă din anul 1992, atunci când Adunarea Generală a Națiunilor Unite a hotărât acest lucru. Familia este foarte importantă pentru toate societățile de pe glob astfel că merită să aibă o zi consacrată. Aceasta este nucleul societății și principala instituție de socializare a copiilor.

Familia este de obicei unul dintre cele mai bune lucruri din viața oamenilor astfel că această zi dedicată ei ar trebui să fie deosebită pentru oricare dintre noi.

Nu mai puțin de treizeci și cinci de popoare latine care fac parte din organizația numită Uniunea Latină sărbătoresc, tot astăzi, Ziua internațională a latinității. La mijlocul lunii decembrie a anului 2000, în urma celui de al XIX-lea Congres al acestei entități s-a hotărât să se comemoreze convenţia constitutivă a Uniunii Latine, semnată la Madrid, pe data de 15 mai 1954.

Din acest grup face parte și România după cum știm cu toții, așadar este de așteptat ca și la noi să se desfășoare câteva evenimente în acest sens.

Și pentru ecologiști este o zi importantă pentru că și ei celebrează Ziua mondială de acțiune pentru climă. Pe tot mapamondul există evenimente simultane care promovează ideea de  protejare a naturii prin educație, diferite activități, conferințe sau festivaluri.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *