logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională a Susținătorilor Păcii – 29 Mai

Data de 29 mai coincide cu Ziua Internațională a Susținătorilor Păcii care a primit această titulatură din partea Organizației Națiunilor Unite pentru a-i celebra pe cei aproximativ 111.000 de oameni care lucrează în 16 misiuni situate în cele mai periculoase locuri de pe glob. În întreaga istorie a acestor misiuni puțin peste 3000 de oameni și-au sacrificat viețile pentru a menține pacea.

La momentul actual O.N.U. beneficiază de resurse din partea unui număr de 122 de state membre ceea ce arată cât de mult prețuiesc acestea pacea, dar și încrederea pe care o au în această organizație.

Tot astăzi este și Ziua învățării despre compost, aceasta fiind o opțiune naturală de fertilizare a solului, astfel că nu se folosesc decât resturi vegetale și animale împreună cu câteva substanțe minerale. Este o variantă mult mai ieftină decât fertilizatorul clasic și mult mai naturală care vă va ajuta să aveți plante sănătoase, dar și legume și fructe de calitate.

Ceea ce poate părea la început inutil poate fi utilizat în acest proces avantajos, dar pentru aceasta trebuie să învățăm „rețete” de compost pe care trebuie să le urmăm îndeaproape pentru a avea cele mai bune rezultate.

În unele părți ale lumii astăzi este Ziua punerii pernei pe frigider, care pentru noi sigur sună într-un mod cât se poate de ciudat, însă pentru alții este o tradiție îndelungată. Înainte de invenția pernei, în Europa și în America, oamenii puneau bucăți de material textil pe care dormeau în locul unde țineau mâncarea, pentru a avea noroc.

Superstiția a dăinuit de-a lungul timpului și astăzi s-a transformat pentru a fi cât mai adaptată vremurilor moderne. Cei care doresc să celebreze cum se cuvine pentru a avea noroc trebuie să pună o pernă pe frigider, însă dacă ar fi cazul să respectăm chiar tradiția ar trebui să punem perna direct în frigider.

Nu în ultimul rând, în 29 mai, organizații medicale din jurul lumii încearcă să facă acțiuni de conștientizare asupra sănătății digestive. În acest sens, ei au creat Ziua Mondială a Sănătății Sistemului Digestiv. În fiecare an, organizațiile din jurul lumii care militează pentru acest subiect, se axează pe diferite boli care pot afecta sistemul digestiv.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.